Volvo lanceert AR-campagne voor S60

Volvo lanceert AR-campagne voor S60
 • Bureaus
 • 1 aug 2019 @ 13:53
 • 22935 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • Social mediaInnovatieVirtual RealityCampagnes

Volvo heeft een Augmented Reality-campagne gelanceerd met de gloednieuwe S60 in de hoofdrol. Via Facebook kun je de auto voor je neus toveren zonder een app te hoeven downloaden. Capitola ontwikkelde de AR-techniek.

In de zomer neemt het mobiele gebruik sterk toe en is er meer tijd voor ontspanning. Hoe laat je je doelgroep op dat moment kennismaken met het unieke design van de nieuwe Volvo S60? Als antwoord daarop lanceert Volvo een slimme social AR-campagne met de gloednieuwe S60 in de hoofdrol. Direct vanuit Facebook plaats je de auto op je oprit of tafel om zo de nieuwe lijnen en features te ontdekken. Je camera opent met één click, dus je hoeft geen app te downloaden.  

Innovatieve doelgroep

Joyce Peijnenburg-Schellevis van Volvo Car Nederland: ‘De doelgroep van de Volvo S60 kenmerkt zich door interesse in innovatie én is erg actief op social media. Deze inzichten brachten ons tot de ontwikkeling van deze toepassing, waarbij we ons constant vernieuwen en onderscheiden in het automotive-landschap. Door ervaring met eerdere campagnes zien we dat Augmented Reality een grote meerwaarde kan toevoegen vanwege de hoge interactiewaarde. In dit geval kan de gebruiker op een laagdrempelige manier kennismaken met het dynamische design van de Volvo S60’.

Focus op Social AR

Voor het uitwerken van deze campagne is Volvo Car Nederland een nieuwe samenwerking aangegaan met Capitola AR, een tak van Capitola, die zich volledig focust op Social AR.

David Robustelli van Capitola AR: 'Facebook en Instagram zetten in 2019 zwaar in op het gebruik van Augmented Reality binnen hun apps. Met de inzet van AR als virtual try-out kunnen gebruikers producten virtueel passen en testen voordat er een aankoop gedaan wordt. Met de lancering van de S60 doen we dit door het design in een holografische omgeving volledig vrij te kunnen ontdekken. Verder zijn er enorm veel mogelijkheden voor merken om de doelgroep op een zeer interactieve en innovatieve wijze te bereiken en een onvergetelijke brand experience te realiseren.'

Hogere modelvoorkeur

De betaalde inzet van de volledige launch-campagne heeft meerdere fases waarbij Augmented Reality onderdeel is van de Touch-fase. Deze campagne heeft dan ook als doel te inspireren en engagement te verhogen. Aangezien de doelgroep veel op sociale kanalen actief is, wordt dit onderdeel van de campagne voor 100 procent ingezet op social. 

'Wij verwachten dat deze campagne bijdraagt aan een hogere modelvoorkeur binnen het segment', aldus Peijnenburg-Schellevis (Volvo). 'Daarbij sluit deze hub-campagne naadloos aan op de performance strategie binnen de customer journey.'

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken