Cartoon Network wil kinderen bewust maken van belang water

Cartoon Network wil kinderen bewust maken van belang water
 • Content
 • 4 jun 2024 @ 12:51
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Cartoon Network Climate Champions heeft in samenwerking met Wastebuster een EMEA-brede cross-platform campagne gelanceerd om kinderen bewust te maken van de wereldwijde waterproblematiek: te veel of te weinig water, vuil water en gebrek aan drinkwater.

Wastebuster is een non-profitorganisatie in het Verenigd Koninkrijk die in het kader van Water Week het initiatief heeft genomen om wetenschap, duurzaamheid en storytelling samen te brengen met de entertainmentindustrie. Cartoon Network Climate Champions wil kinderen leren hoe ze met kleine stappen in hun dagelijks leven waterwegen kunnen verbeteren en hoe ze collectief kunnen bijdragen aan het realiseren van watergerelateerde uitdagingen.

Water is relevant voor het Cartoon Network publiek omdat het op wat voor manier dan ook impact heeft op alle kinderen. De zender heeft speciale Climate Champions-uitdagingen met een waterthema op de microsite en app gezet, zoals "The Great Shower Race", waarbij kinderen worden aangemoedigd om niet langer dan 5 minuten te douchen om water te besparen. Challenges, zoals "Beach Clean", "Clean Your Local Environment" en "Waterways Wonders", moedigen gezinnen aan om hun lokale waterwegen te helpen opruimen en zwerfvuil op te ruimen.
Uitdagingen die thuis kunnen worden gedaan zijn onder andere "Be Drain Safe", waarbij kinderen worden aangemoedigd om olie, voedsel en natte doekjes niet in de gootsteen te gooien, maar op een composthoop of in een vuilnisbak te gooien. compost of vuilnisbakken te gebruiken. Een andere uitdaging is "Stop the drip", waarbij kinderen thuis kranen en slangen controleren om ervoor te zorgen dat ze niet lekken.

Cartoon Network breidt het Climate Champions initiatief uit door het te integreren in Cartoon Network Game On! op Roblox. On-Air promo's op Cartoon Network ondersteunen het Climate Champions waterinitiatief tijdens gedurende  de maand juni. Op social media heeft Cartoon Network watergerelateerde video's, klimaatcontentclips en compilaties over water gemaakt op TikTok en YouTube, die leuk zijn en kinderen aanmoedigen om watergerelateerde uitdagingen aan te gaan.

Cartoon Network's Climate Champions is een initiatief gericht op kinderen tussen 6 en 11 jaar om hen te inspireren in hun dagelijks leven stappen te nemen om de klmaatverandering tegen te gaan.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken