Peugeot 308 maakt alle verwachtingen waar

Peugeot 308 maakt alle verwachtingen waar
  • Design
  • 6 jul 2022 @ 04:39
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Geen tag

Peugeot heeft met zijn nieuwe modellenlijn een jaloersmakende designtaal ontwikkeld die veel concurrenten soms hopeloos in de schaduw zet. De nieuwe Peugeot 308 haalt uit de 3-cilinder bovendien een verbluffend vermogen.

In autoland is design anno 2022 een van de grote troeven om de aandacht van de kritisch consument te vangen. Slechte auto’s worden namelijk niet meer gemaakt en in de elektrificatiegolf lijken - in technisch opzicht in elk geval – alle automerken op elkaar.

In de marketingcampagne ligt bij de 308, behalve het totale design, de nadruk op de 3D i-cockpit met een gemakkelijke toegang tot alle functionaliteiten. Design gaat hier hand in hand met ergonomie en veiligheid. Bovendien roemt het merk in de reclame de zogenoemde hybride ervaring: ‘100% elektrische rijsensaties, dynamische hybride prestaties, PHEV sereniteit.’  

Dit begerenswaardige speeltje is volgens Peugeot vooral bedoeld voor een brede doelgroep in de leeftijd van 25-64 jaar die gek is op design, sport, de eigen familie en bovendien het milieu een warm hart toedraagt.

De meeste groei verwacht Peugeot in de doelgroep van kopers in de categorie 27-45 jaar, en dan vooral van tweeverdieners met nog geen kinderen aan tafel. De Peugeot 308 lijkt vooral concurrentie te moeten duchten van de Ford Focus, Toyota Corolla en de Volkswagen Golf.

Reactie van de redactie

Wat vinden we van het model?

Dit is echt een stoer en fraai design. Het nieuwe logo met de leeuw prijkt trots en zeer zichtbaar op de voorkant. Markant en niet te missen. De auto rijdt vlekkeloos en is scherp in elk detail. Het dashboard in de inmiddels bekende i-Cockpit van Peugeot domineert: sportief, kromgebogen in twee lagen met een laag geplaatst stuur. In een woord: geweldig. We wanen ons in een stealth die snel en geruisloos door de straten zweeft.

Wat vinden we van de marketing?

De reclameslogan luidt: Boven alle verwachtingen of in het Engels: A Drive Above. Bedacht door reclamebureau 180 Amsterdam. Soms klopt alles in een auto: de pay off, de designtaal, de cockpit, het comfort en het gemak. Soms verkoopt een auto zichzelf. De 308 maakt met gemak alle marketingverwachtingen waar.  

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken