Bijenkorf zamelt feestkleding in voor Stichting Dress for Success

Bijenkorf zamelt feestkleding in voor Stichting Dress for Success
 • Food-en-retail
 • 4 nov 2020 @ 11:27
 • 17032 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • WinkelenMarketing

In het feestseizoen wil de Bijenkorf iets teruggeven aan de maatschappij. De hele maand november 2020 kunnen klanten hun feestelijke dameskleding afgeven bij de inleverpunten van Dress for Success bij de Bijenkorf.

Dress for Success regelt de verkoop en gebruikt de opbrengst om nog meer mensen te helpen, meldt De Bijenkorf.

Stichting Dress for Success
De wereldwijde non-profit organisatie Dress for Success helpt mensen bij het bereiken van financiële onafhankelijkheid door representatieve kleding, een netwerk van ondersteuning en ontwikkelingstools te bieden. In Nederland heeft Dress for Success meerdere winkels waar mannen en vrouwen terecht kunnen voor passende kleding en advies voor een sollicitatiegesprek, om zo hun kans op werk te vergroten. Een prachtige samenwerking, waarvan de maatschappelijke impact verder reikt dan het bieden van kansen op de arbeidsmarkt. Doordat we met deze inzamelingsactie kleding een tweede kans geven, leveren Dress for Success en de Bijenkorf een bijdrage aan een meer circulaire economie. – Nina Dzjaboea, Buying Manager Women’s Fashion.

De Bijenkorf x Dress for Succes
De Bijenkorf roept bezoekers op om mooie feestelijke dameskleding in te leveren bij de speciale inleverpunten die de hele maand november in alle de Bijenkorf winkels aanwezig zijn. Naast feestelijke jurken, rokken, blouses, pantalons en jasjes zijn ook tassen, schoenen, sieraden en andere accessoires welkom. Dress for Success verkoopt de ingezamelde kleding voor een zacht prijsje aan vrouwen die door de hulp van Dress for Success nu een baan hebben. Met de opbrengst kan de organisatie nog meer mensen helpen.  Door de prachtige samenwerking tussen de Bijenkorf en Dress for Success kunnen wij veel mensen met een kleine beurs een mooie outfit geven zodat men vol zelfvertrouwen een verpletterende eerste indruk achter kan laten bij een potentiële werkgever. 'We zijn zo trots en dankbaar voor de samenwerking tussen de Bijenkorf en Dress for Success', besluit Corina Koekenbier, met als bijzondere functieomschrijving 'algemeen manager Dress for Success'.
(PvWK) 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken