Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019 van start

Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019 van start
 • Food-en-retail
 • 29 mrt 2017 @ 14:43
 • 28502 x gelezen
 • Link
 • Rupert Parker Brady
  Rupert Parker Brady

  directeur
  Retaildenkers
 • AwardsWinkelen

Om de twee jaar leven binnensteden in Nederland toe naar de uitreiking van de titel ‘Beste Binnenstad’. Het Platform Binnenstadsmanagement organiseert de Verkiezing Beste Binnenstad samen met Interparking, Avontuur, Philips, Ziggo, Syntrus Achmea, Synchroon en BRO. De uitkomsten zijn interessant voor (retail)marketeers. Als jurylid vertel ik je er graag iets meer over.

In het najaar van 2015 zijn de winnaars tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt. De winnaars, Rotterdam en Gouda, zullen eind 2017 de titel doorgeven aan de beste binnensteden van 2017-2019.

Doel van de Verkiezing
De titel ‘Beste Binnenstad’ levert een kroon op de verrichte inspanningen van de afgelopen 2 jaar. Het doel van de verkiezingen is de samenwerking tussen verschillende partijen in de binnenstad te bevorderen en op een positieve en unieke wijze aandacht vragen voor Nederlandse binnensteden.

Proces
De afgelopen maand zijn de circa 80 binnensteden die in de categorieën middelgrote en grote binnensteden vallen op de hoogte gebracht van de start van de achtste editie van de Verkiezing Beste Binnenstad. Om de titel uit te kunnen reiken worden zeven stappen doorlopen, variërend van objectief data-onderzoek tot een bezoek aan de finalesteden. Begin maart is een start gemaakt met de eerste fase van de verkiezing, namelijk de Binnenstadsbarometer. De barometer beoordeelt de binnensteden op een breed spectrum aan objectieve criteria, waaronder de ontwikkeling van het winkelaanbod, de ontwikkeling van bezoekersaantallen en de mate van samenwerking onder binnenstadspartners. De resultaten van de Binnenstadsbarometer worden begin april bekend gemaakt en bepalen de eerste genomineerden van de Verkiezing Beste Binnenstad. Na deze barometer volgt de open inschrijvingsperiode waarin binnensteden, die niet de selectie van de barometer zijn gekomen, zich alsnog kunnen aanmelden. Hierover wordt begin april meer bekend gemaakt.

Over Platform Binnenstadsmanagement
Sinds 1995 stimuleert en professionaliseert het Platform Binnenstadsmanagement als onafhankelijke organisatie de samenwerking in centrumgebieden in Nederland. Voor iedereen die vanuit zijn professie de aantrekkingskracht van binnensteden wil vergroten is het Platform Binnen-stadsmanagement de plek waar organisaties en deskundigen samenkomen. In totaal zijn circa 70 deelnemers en 15 begunstigers aangesloten bij het Platform.

Platform Binnenstadsmanagement en Verkiezing Beste Binnenstad
De Verkiezing Beste Binnenstad wordt sinds 2003 tweejaarlijks georganiseerd. Het Platform Binnenstadsmanagement is sinds de start van de Verkiezing betrokken bij de uitvoering. Over de editie Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019 hou ik je graag via MarketingTribune.nl op de hoogte. 


Rupert Parker Brady
retail- en winkelstrateeg Retaildenkers  Meer weten? Kijk hier.

Rupert Parker Brady

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken