Rotterdam krijgt eerste eSports House van Nederland

Rotterdam krijgt eerste eSports House van Nederland
 • Sponsoring
 • 3 jul 2017 @ 09:43
 • 22792 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • Online gamingEntertainmentActivatieEvenement

Nederland krijgt een eerste eSports House. De leegstaande gaskoepels aan het Mallegat in Rotterdam-Feijenoord vormen het hart van de plannen ontwikkeld door Nolan Noordzij van stadsinitiatief Citylab 010. Het wordt een game-hal voor eSport-competities, gecombineerd met een Food & Beverage-concept en live-televisie vanuit de eigen studio. De organisatie is in handen van Gamers First, het bedrijf van Wim Noordzij en Joost Roset.

Gamers First is een startup die verantwoordelijk is voor de Dutch College League en het programma Inside eSports, dat wekelijks wordt uitgezonden op Fox Sports en Twitch. Vanaf 13 juli staan de gaskoepels onder hun nieuwe naam eSports House 010 vier dagen in het teken van de World College Cup van Tencent, die plaatsvindt in de Chinese stad Wuhan. Eén Nederlands DCL-team heeft zich voor dit toernooi geplaatst. De World College Cup wordt live uitgezonden vanuit eSport House 010 en is rechtstreeks te zien op Fox Sports en Twitch tussen 05:30 en 13:00 uur.

Afgelopen week kregen Wim Noordzij (onder meer oud-projectleider van Euro 2000), Nolan Noordzij en media-producent Roset de sleutel van de beeldbepalende panden aan de Nieuwe Maas. De groene koepel wordt volledig ingericht als digitale speelhal met comfortabele zitplaatsen, een groot scherm en player-booths. Ook is dit de tv-set. In deze koepel worden de wedstrijden gespeeld, interviews gegeven en bezoekers (er is plek voor ongeveer 150 mensen) voorzien van eten en drankjes. De kleinere blauwe koepel wordt volledig ingericht als tv-studio voor onder meer het programma Inside eSports.

Broedplaats voor gamers

Het eSports House 010 zal op den duur een broedplaats voor gamers moeten worden. 'Straks willen we ook deel uitmaken van Feyenoord City', vult Noordzij aan. Niet ver van de gaskoepels zou over een paar jaar aan de Stadionweg het nieuwe voetbalstadion van Feyenoord moeten verrijzen.

Vandaag de dag spelen dagelijks meer dan een half miljoen jongeren in Nederland eSports. Populaire evenementen zijn onder meer de League of Legends Challenger Series, de Dutch College League en ESL Benelux. Behalve de game League of Legends richt Gamers First zijn pijlen ook op Dota 2 en Rocket League. Vorig jaar trok een toernooi van League of Legends een vol Ahoy. Noorzij: 'Straks wordt eSports zeker een Olympische sport.'

Het initiatief van het duo Noordzij en Roset is een van de plannen voor het stadsinitiatief Citylab 010. 'Als we subsidie krijgen, gaan we zeker door. De reacties zijn tot nu toe zeer positief', aldus Noordzij. De gaskoepels aan het Mallegat zijn eigendom van de gemeente Rotterdam.

Nederlandse studententeams

De Dutch College League, die in maart 2016 van start ging, speelt sinds februari de tweede helft van het nieuwe seizoen. In deze eSports-competitie spelen teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten samen in de MOBA-game League of Legends. In de game proberen twee teams van elk vijf spelers elkaar te verslaan.

De Dutch College League is ter plekke of op afstand te volgen. Gamefans kunnen de wedstrijden die live gespeeld worden in de game arena bijwonen en meebeleven op het grote scherm. Op Fox Sports en op Twitch worden de wedstrijden live, wekelijks op woensdag avond van 17:30 tot 23:00 uur uitgezonden en geanalyseerd door experts in het programma Inside eSports.

Het programma wordt gepresenteerd door Koen 'Koenz' Schobbers, Mathia Koolhout, Bjorn Remmerswaal en Pim 'Monkeloid' van Valkengoed. Analisten aan tafel zijn Tim Alpherts en Dean Manuputty met wisselende sidekicks. De wedstrijden worden geshoutcast door Erwin Biere en Gerard Knüwer.

Nolan Noordzij, Wim Noordzij en Joost Roset bij de gaskoepels in Rotterdam.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken