Andrélon zet zich in voor Stichting Haarwensen

Andrélon zet zich in voor Stichting Haarwensen
 • Sponsoring
 • 28 feb 2022 @ 15:23
 • Link
 • Ryan Baij
  Ryan Baij

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Sponsoring

Andrélon gaat een samenwerking aan met Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen helpt kinderen, die na ziekte geen haar meer hebben, door hen kosteloos een hoogkwalitatief haarwerk aan te bieden.

Hiervoor zijn niet alleen haar-donaties nodig, maar ook financiële donaties om de haarwerken te maken. Andrélon gaat de stichting langdurig financieel ondersteunen en helpen om de naamsbekendheid verder te vergroten, om zoveel mogelijk kinderen te laten stralen.

Andrélon doneerde al 10.000 euro aan een bijzondere actie van topschaatser Koen Verweij. De atleet, bekend om zijn lange blonde lokken, is samen met Radio 538-dj’s Wietze de Jager & Klaas van der Eerden een actie begonnen waarbij luisteraars geld kunnen doneren om zijn lange haren af te knippen. Voor iedere duizend euro gaat er een centimeter van zijn haar af. De actie leverde in totaal 33.710,48 euro op, en dus wordt er live in De Ochtendshow van Radio 538 bijna 34 cm van het haar van Verweij afgeknipt. Zowel het haar van Verweij als het opgehaalde geld komt volledig ten goede aan Stichting Haarwensen.

Marijke van der Heijden, PR & Communicatie Stichting Haarwensen: ‘Wij zijn ontzettend blij dat Andrélon op ons pad is gekomen. Niet iedereen realiseert zich dat, naast de behoefte die wij hebben aan haardonaties, er ook behoefte is aan geld om hier haarwerken van te maken. Per jaar verliezen zo’n 600 kinderen hun haar door o.a, chemotherapie, een vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd zal een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk zorgt ervoor dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenoten. Helaas zijn goede haarwerken erg kostbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Dankzij deze samenwerking willen wij deze boodschap breed uitdragen, ons werk voortzetten en deze  kinderen laten stralen.’

Lidewei Derksen, Marketing Manager Andrélon is blij om te kunnen helpen: ‘Wij hebben veel bewondering voor Stichting Haarwensen en het prachtige werk dat zij doen om kinderen die door ziekte hun haar verloren zijn van een mooi haarwerk te voorzien. Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk haar is om je te laten stralen en hebben hier onze missie van gemaakt. Stichting Haarwensen verdient alle aandacht en wij dragen daar graag aan bij.’

Ryan Baij

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken