Waarom Thecla Schaeffer 'Marketeer of the Year' wordt

Waarom Thecla Schaeffer 'Marketeer of the Year' wordt
 • Algemeen
 • 13 feb 2017 @ 13:51
 • 15696 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • MarketingDesignawards

Thecla Schaeffer van G-Star, Jeroen Hubert van Ikea en Pieter Zwart van Coolblue zijn genomineerd voor de titel Marketeer of the Year. De winnaar wordt, samen met die van de andere Dutch Marketing Awards, op 30 maart bekendgemaakt. Voor ons is eigenlijk, puur op basis van de zakelijke feiten, al duidelijk wie met de eer gaat strijken.

Eerst maar eens even naar de precieze omschrijving van de 'Marketeer of the Year' gekeken. Volgens de criteria is hij/zij namelijk ‘een icoon in het vak en ver daarbuiten. Hij of zij zet op vernieuwende en succesvolle wijze oude én nieuwe marketinginstrumenten in, heeft succes in de markt met deze innovatieve aanpak en is een marketeer waar professionals in marketing en communicatie veel van kunnen leren. Daarbij is de Marketeer of the Year een goede ambassadeur voor het marketing vak.’

Jeroen Hubert wordt steevast als een innovatieve marketeer van deze tijd naar voren geschoven. In veel opzichten terecht, want hij heeft in betrekkelijk korte tijd grote successen geboekt en hij staat op menig marketingpodium om die te delen. Toch heeft hij maar betrekkelijk korte tijd in Nederland gewerkt om in de marketing van het merk Ikea echt het verschil te maken. De Ikea marketingstrategie wordt bovendien centraal aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Zweden – waar Hubert nu werkt - en is de invloed van lokale marketeers erop nogal gering. Hij heeft in onze optiek niet een sterk persoonlijk stempel kunnen drukken.

Pieter Zwart van Coolblue is een slimme ondernemer die zegt eigenlijk niets aan marketing te doen.  Opmerkelijk want elke ondernemer doet natuurlijk ook- al is het een beetje - aan marketing. Coolblue is het voorbeeld van een super klant gedreven onderneming die eigenlijk grotendeels afhankelijk is van pientere marketing. In het afgelopen jaar echter is de marketinginbreng van Zwart niet opvallend veel anders geweest dan in voorgaande jaren. Coolblue is een fantastische en goed presterend bedrijf, maar in marketingtermen geen winnaar.

Blijft over: Thecla Schaeffer van G-Star. De enige marketeer van het trio die op alle punten voldoet aan de criteria van de marketeer van het Jaar. Zij is de innovator die met singer-songwriter, artiest, filmproducent, rapper en creatief Pharrell Williams bijzondere stappen heeft gezet om het merk G-Star opvallend en duurzaam (plastic uit de oceaan als grondstof voor nieuwe jeans) in de etalage te zetten. Bijna iconisch, nu al. In elk geval iemand waarvan collega marketeers iets kunnen leren. Een terechte winnaar dus.

tekst: Sjaak Hoogkamer
hoofdredacteur MarketingTribune


     Thecla Schaeffer in actie voor project 'Raw for the Oceans'

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken