Ook Sail strijkt de zeilen

Ook Sail strijkt de zeilen
 • Algemeen
 • 22 apr 2020 @ 11:25
 • 20495 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Evenement

Veel events worden geschrapt vanwege corona. Ook Sail Amsterdam 2020 gaat niet door en in Nijmegen wordt er deze zomer niet gewandeld en gemarcheerd.

Met de nieuw aangekondigde maatregelen, inclusief een verbod op grote evenementen tot 1 september a.s. is het onmogelijk geworden om Sail Amsterdam 2020 te organiseren.

In zorgvuldige afstemming met de Gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam, Provincie Noord-Holland en andere betrokken partners is de lastige beslissing genomen om Sail pas weer te organiseren in 2025.

De organisatie gaat samen met de gGemeente Amsterdam bekijken of Sail in 2025 kan worden georganiseerd als één van de hoogtepunten in de viering van 750 jaar Amsterdam en de viering van 50 jaar én de 10e editie van Sail.

Uiteraard is volgesn de organisatie intensief onderzocht of uitstel naar een tussenliggend jaar mogelijk is, maar dat bleek geen realistisch scenario: zo is op dit moment niet met zekerheid te zeggen dat een groots evenement volgend jaar wél veilig en verantwoord georganiseerd kan worden. Bovendien varen de internationale Tall Ships volgens een jarenlang vastgestelde planning en zijn daarom niet automatisch beschikbaar op een ander moment. Ook wil Sail graag een vrij toegankelijk evenement blijven. Daarbij is de steun van partners en het bedrijfsleven onontbeerlijk. Zij hebben begrijpelijkerwijs aangegeven de komende periode hun prioriteiten elders te moeten leggen, maar wel graag mee te willen bouwen aan de jubileumeditie in 2025.

Vierdaagse en Vierdaagsefeesten zijn ook van de baan

Ook de Vierdaagse is van de baan. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen: ‘De verlenging van het verbod op evenementen is niet geheel onverwacht. Dat neemt niet weg dat dit voor Nijmegen en de regio wel een forse dreun is die de nodige emoties oproept. Ik leef mee met de organisatoren en al die ondernemers die op een mooie Vierdaagseweek hadden gehoopt en nu veel inkomsten zien verdampen. Dit is niet alleen een hevige teleurstelling voor organisatoren, vrijwilligers, ondernemers, wandelaars en bezoekers, maar voor alle inwoners van Nijmegen en de Vierdaagse regio. De Vierdaagse hoort bij Nijmegen en Nijmegen hoort bij de Vierdaagse. Dat gevoel blijft, ook nu we noodgedwongen een jaartje moeten overslaan. Maar uiteraard staan gezondheid en veiligheid voorop, en kan ik dit besluit begrijpen.’

De Vierdaagse hoort bij Nijmegen en Nijmegen hoort bij de Vierdaagse. Dat gevoel blijft, ook nu we noodgedwongen een jaartje moeten overslaan.

 

Henny Sackers, voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE: ‘Alhoewel we steeds meer rekening hielden met dit scenario, valt de definitieve afgelasting ons zwaar. Uiteraard staat ieders gezondheid voorop, maar we weten ook dat tienduizenden wandelaars enorm naar de 104de Vierdaagse hebben toegeleefd. Afgelasting is noodzakelijk en begrijpelijk, maar brengt eveneens teleurstelling met zich mee. Die teleurstelling treft ook al onze medewerkers, vrijwilligers, partners, sponsoren, leveranciers en ieder ander die de Vierdaagse een warm hart toedraagt. Iedereen heeft hard gewerkt, veel geïnvesteerd en zich op ons mooie evenement in juli verheugd. Het is dan ook heel erg spijtig dat de Vierdaagse niet doorgaat.’

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken