5 handige gratis tools voor b2b contentmarketing

5 handige gratis tools voor b2b contentmarketing
  • B2b
  • 9 mei 2016 @ 09:00
  • Link
  • Robbert van den Heuvel
    Robbert van den Heuvel

    eigenaar
    Heuvel Marketing
  • ContentMarketing

Wanneer je aan de slag wilt gaan met inbound marketing bestaat de eerste stap uit het creëren van relevante content, oftewel het opzetten van een b2b contentmarketing strategie. Content kan in verschillende vormen aangeboden worden, zoals tekst, afbeeldingen, audio of video.

Je kunt overwegen om het creëren van content uit te besteden aan professionals. Daar hangt echter wel een bepaald prijskaartje aan. Als je in eerste instantie voorzichtig wenst om te gaan met je inbound marketing budget, dan kun je ook aan de slag gaan met één van de ontelbare tools die op internet te vinden zijn.

Gratis tools
In dit artikel som ik een vijftal gratis tools op waarmee je met enige oefening en handigheid zelf relevante content kunt ontwikkelen.

1: Jing
Met de gratis versie van deze tool kun je foto's of een korte video maken van de gebeurtenissen op je beeldscherm (screen capture).

Handig voor: het maken van handleidingen of instructievideos!

2. Impress
Impress is de gratis tegenhanger van Power Point en is onderdeel van het complete pakket OpenOffice.

Handig voor: het maken van presentaties en e-books!

3. Windows Movie Maker
Windows Movie Maker is een gratis programma dat je kunt gebruiken om zelfgemaakte filmpjes op een eenvoudige manier te bewerken tot onderhoudende internetvideo's.

Handig voor: interviews, how-to videos, presentaties!

4.SlideShare
Met SlideShare kun je je PowerPoint-presentaties uploaden en delen met het gehele internet. Je hoeft er alleen maar een gratis account voor aan te maken.

Handig voor: het embedden van je eigen presentaties op je website!

5. Free Mind
In dit artikel over zakelijk bloggen met een mindmap, schreef ik al hoe handig ik het vind om een blog-artikel op te stellen met behulp van een mindmap. Met het gratis programma Free Mind kun je op een overzichtelijke manier de structuur van je blogpost ordenen, voordat je begint met het daadwerkelijke schrijven.

Handig voor: presenteren van concepten/modellen, schrijven van blogartikelen!

Weet je zelf ook nog leuke gratis tools die van dienst kunnen zijn bij het creëren van content, dan nodig ik je van harte uit ze hieronder te vermelden!

Robbert van den Heuvel

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken