Podcast Show 2023: onafhankelijkheid, awards, medische horrorverhalen en Podcast x Video

Podcast Show 2023: onafhankelijkheid, awards, medische horrorverhalen en Podcast x Video
 • Content
 • 27 mei 2023 @ 20:11
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

De Podcast Show 2023, de grootste internationale bijeenkomst van de podcastindustrie, was op 24 en 25 mei in Londen neergestreken. Ruim 10.000 deelnemers uit meer dan 40 landen namen deel en die cijfers geven aan dat podcast nog wel even blijft.

De Podcast Show is een evenement waarop professionals uit de industrie, onafhankelijke podcastmakers, bedrijfsleiders, opkomend talent en fans elkaar treffen. Ook leveranciers van podcastapparatuur en studio’s zijn aanwezig.

The Show presenteerde wederom een indrukwekkend programma vol internationale sprekers en wereldwijde merken. Hoofdpartners voor The Show waren Acast en Amazon Music en Wondery, die respectievelijk The Studio Stage en The Amplify Theatre sponsorden.

Van de celebrities uit de podcastwereld waren onder meer Katherine Ryan, Russell Tovey, Sam & Billie Faiers, Giovanna Fletcher, Jordan North, Alice Levine, Paul Chowdhry, Luisa Zissman, Sam Thompson, Pete Wicks, Roman Kemp en Candice Brathwaite aanwezig.  

Grote wereldwijde spelers spraken op het evenement, waaronder: Ross Adams (Acast CEO), Marshall Lewy (Amazon Music and Wondery Chief Content Officer), Rich Knight (Amazon Music and Wondery Head of UK Podcast Content), Will Pearson (President of iHeartPodcasts) en Alison Lomax (MD for YouTube UK & Ireland).  

De show opende al op 23 mei in de avond met een exclusieve Preview Night, waar bezoekers een voorproefje kregen van de hoogtepunten van de show en een kans om te netwerken voordat de deuren opengingen voor het publiek.

Nihal Arthanayake, Britse radio- en tv-presentator, presenteerde de avond. Fearne Cotton (omroepster en oprichter van Happy Place) overhandigde de internationale Podcast Trailblazer Award aan Ashley Flowers, als erkenning voor de wereldwijde impact die ze heeft gemaakt op de podcastindustrie. Flowers host de #1 true crime podcast, Crime Junkie, en is de oprichter en chief creative officer van audiochuck, een van de beste media- en podcastingbedrijven ter wereld. Audiochuck genereert meer dan 2 miljard downloads met luisteraars in meer dan 170 landen.

Flowers was uiteraard zeer vereerd: ‘Ik ben The Podcast Show zo dankbaar voor deze eer. Om erkend te worden voor ons werk bij audiochuck op een evenement dat de vele getalenteerde verhalenvertellers in onze branche erkent, betekent veel voor mij.’

Katherine Ryan, host van Telling Everybody Everything podcast, nam deel aan een paneldiscussie genaamd Keeping It Real: Podcasting's Power To Help.  Ze benadrukte het belang van onafhankelijkheid in podcasting en zei onder meer: ‘Ik doe alles zelf. Er is geen advocaat, geen producent. Ik vind het heerlijk om het zelf te doen. Als je opstaat, sta je daar alleen, er is geen muziek, alleen jij op het podium. Je wordt zelfvoorzienend. Als er te veel mensen bij betrokken zijn, is dat een gedestilleerde versie van jou. Je maakt ook geen verbinding met mensen.’  

Ex-glamourgirl (45) Katie Price was aanwezig om te praten over de lancering van haar gloednieuwe podcast The Katie Price Show. Ze benadrukte het openhartige karakter van de aankomende podcast: ‘Ik kan het niet laten om eerlijk te zijn, ik zeg gewoon wat mensen denken... Ik denk dat iedereen denkt dat ze alles over mij weten. Ik hou bijvoorbeeld van naaien, ik heb alle gordijnen in mijn huis gemaakt. Wist je dat? Wedden dat je dat niet wist?’

Sam Thompson en Pete Wicks, presentatoren van de podcast Staying Relevant, namen deel aan een discussie over Duo’s in Podcasting, voorgezeten door Roman Kemp. Roman vroeg Sam en Pete wat de volgende stap is voor de podcast en ze kondigden aan dat ze hun eerste live tour gaan doen.

Sony Music Entertainment kondigde tijdens het event een gloednieuwe podcast aan met de titel Podcasts x Video: How The Quickly Evolving Video Environment Is Impacting the Future of Podcasting.

John Allen, bekend als MrBallen werd geïnterviewd door Marshall Lewy, Chief Content Officer bij Wondery, en kondigde aan dat hij een nieuwe serie met Wondery gaat produceren. MrBallen's Medical Mysteries is de eerste originele serie die voortkomt uit de deal met Ballen Studios met Amazon Music. John Allen, de voormalige U.S. Navy SEAL die een populaire podcaster werd, zal een originele audioserie hosten die is gericht op medische horrorverhalen en medische wonderen en die later dit najaar gaan uitzenden.

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken