Thomas Paulen (VanBerlo) over de iF Design Awards

Thomas Paulen (VanBerlo) over de iF Design Awards
 • Design
 • 20 jun 2019 @ 08:27
 • 14877 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Awards

Het inschrijven voor de iF Design Awards 2020 is geopend en tot 28 juni ontvangen early birds korting op het tarief. Voor vragen en tips betreffende inzendingen worden er twee events georganiseerd. Op 2 juli bij de BNO in Amsterdam en op 3 juli bij VanBerlo in Eindhoven. We bellen even met Thomas Paulen, CEO VanBerlo.

De jury van de iF Design Awards is een jaarlijks van samenstelling wisselende, onafhankelijke groep vakmensen, waar Paulen twee maal zelf onderdeel van is geweest. Ook is het Eindhovense design- en innovatiebureau VanBerlo al jaren een trouwe inzender en met succes. Dit jaar werden drie van de vier inzendingen bekroond, onder meer het werk voor Juce. Naast de iF Design Awards kiest VanBerlo ook regelmatig voor de Red Dot Awards, volgens Paulen ‘qua professionaliteit en uitstraling te vergelijken met de iF Design Awards.’ Paulen vervolgt: ‘Het winnen van een iF Design Award is een feestje voor het team dat aan een project heeft gewerkt en een prachtige erkenning voor de klant en het werk dat geleverd is. De award bestaat al sinds de jaren vijftig en heeft een belangrijke rol gespeeld in het promoten van het belang van design. Een mooie prestatie.’ Daarnaast staat een gewonnen iF Design Award wereldwijd voor designkwaliteit en het logo kan dan voor altijd op het betreffende product en in de communicatie eromheen gevoerd worden.

iF Design Awards van München naar Berlijn

Na acht jaar München verhuist de Award Night naar Berlijn. ‘In voorgaande jaren combineerden we onze aanwezigheid bij de Award Night met een bezoek aan Munich Creative Business Week. Ook bezochten we klanten die gevestigd zijn in deze economisch voortvarende regio. Het is jammer dat dit door de verhuizing van het event naar Berlijn niet langer tot de opties behoort. Dat gezegd hebbende: Berlijn is een inspirerende stad met een bruisende creatieve cultuur.’

Categorie Packaging iF Design Awards

Ondanks dat er een packaging-categorie is, sturen er vrijwel geen Nederlandse packaging design-bureaus in voor deze discipline, terwijl er toch prachtige packaging designs te bewonderen zijn tijdens Award Night. Het meeste ingezonden werk focust echt meer op de structurele kant van packaging en niet op de grafische.

iF Design Awards Info Talks bij VanBerlo in Eindhoven

Heb je vragen of wil je graag tips ontvangen? Kom dan naar de iF Info Talks op 2 en 3 juli 2019 bij BNO (2 juli) in Amsterdam of ontwerpbureau VanBerlo (woensdag 3 juli) in Eindhoven. Aanmelden kan hier.

Inschrijven iF Design Awards

Inschrijven voor deelname kan hier; vóór 28 juni geldt er nog een early bird-tarief.

 

 

 

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken