The Good Roll eenmalig omgedoopt tot The Gay Roll

The Good Roll eenmalig omgedoopt tot The Gay Roll
  • Food-en-retail
  • 25 jul 2018 @ 15:47
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • Geen tag

Amper een jaar geleden werd het duurzame toiletpapiermerk The Good Roll in Nederland geïntroduceerd. Nu brengt het merk speciaal voor Pride Amsterdam haar eerste limited edition op de markt.

Sexy & sustainable toiletpapier met impact, dat is waar het bij The Good Roll om draait, zo meldt het merk. Het papier is gemaakt van 100 procent Nederlandse gerecyclede bronnen en het merk investeert de helft van haar nettowinst in de bouw van toiletten in Oost-Afrika. 'Het is geweldig om zoveel positieve reacties vanuit de markt te krijgen op ons concept. We zijn wel verbaasd over hoe groot de onwetendheid bij de consument is over de omvang van de problemen die we proberen aan te pakken', aldus Ries Bokken, die zich 'The Smooth Operator' noemt en een van de drijvende krachten achter het merk is. Als problemen noemt hij dat een derde van de wereldbevolking geen dagelijkse toegang tot een toilet heeft en dat WC-papierproductie veel bomen kost.

Inhaker op Pride 2018
Speciaal voor Pride Amsterdam brengt het merk nu een limited edition op de markt, in de vrolijke kleuren van de regenboog vlag. 'Wij geloven erin dat je met vrolijkheid en de
juiste dosis humor, uiteraard met een serieuze ondertoon, veel meer kunt bereiken dan je alleen maar te focussen op de negatieve kanten van problemen. Pride Amsterdam doet iets vergelijkbaars en heeft daarmee in haar rijke historie een onwijs positieve impact gemaakt. We vinden beide concepten dan ook erg goed bij elkaar passen', zegt Bokken over het ontstaan van het idee.

Kleurrijke en duurzame samenwerking
The Good Roll en Pride Amsterdam hebben nog geen officieel partnership gesloten voor de 2018 editie van het evenement, verklaart hij. 'Dat lijkt ons natuurlijk te gek, met de komst van het nieuwe duurzame evenementenbeleid in Amsterdam heeft de Pride al behoorlijke stappen gezet, maar er is nog meer te winnen. Samen kunnen we laten zien dat duurzaamheid ook sexy kan zijn. En hopelijk varen we volgend jaar natuurlijk met onze eigen toiletboot mee in de Pride.'

The Gay Roll limited edition toiletrollen zijn eenmalig en in beperkte oplage via thegoodroll.com te koop voor €21,95 inclusief gratis thuisbezorging. 'Voor dat bedrag krijg je 24 rollen van 400 vellen. Dit is meer dan het dubbel aantal vellen vergeleken met de gemiddelde toiletrol in de supermarkt. En onze promotie van ons concept richting de consument? Vooralsnog ligt de focus op social advertising kleine schaal en PR. Ayo!', reageert Ries Bokken op onze vragen. Bijzondere rollen, vinden we. Voor het goede doel, ook nog eens.
(PvWK)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken