[podcast] Crunch #16: Leon de Winter schudt markt op met low carb friet

[podcast] Crunch #16: Leon de Winter schudt markt op met low carb friet
  • Food-en-retail
  • 7 nov 2019 @ 11:59
  • 11056 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

Vandaag in onze Crunch foodpodcast: schrijver Leon de Winter die afgelopen week een (écht) revolutionaire low carb friet op de markt heeft gebracht. Nu te koop bij 660 AH-winkels. 'Een verhaal als een jongensboek, na acht jaar voorbereiding.'

In de podcast-serie Crunch interviewt foodjournalist Marcus Polman movers & shakers uit de wereld van food en marketing.

Met deze week schrijver Leon de Winter, die onlangs een revolutionaire low-calorie friet op de markt bracht: Leon & Leon. Guilt-free friet noemt hij het nieuwe, verantwoorde snackmerk. Dit ligt sinds nu in de winkel, bij meer dan 600 winkels Albert Heijns

De wereld van friet is een miljoenen business waar internationale spelers de markt bepalen. En toen was er opeens een eigenwijze schrijver in Nederland met een wild idee: gezonde friet, met aanzienlijke minder calorieën. Sindsdien kloppen giganten als Aviko en McCain bij hem op de deur op zoek naar partnerships.

Je hoort in deze uitzending:

* Hoe hij samen met zijn neef, hartchirurg Leon Eijsman bijna acht jaar sleutelde aan zijn innovatieve frietconcept
* Waarom deze friet volgens frietexperts zo bijzonder is
* En wat er allemaal kwam kijken om het product in de supermarkt te krijgen


De Winter toont zijn nieuwste creatie

Crunch is een co-productie van foodjournalist Marcus Polman in samenwerking met MarketingTribune en Het PR Bureau.

 

Beluister de podcast via Soundcloud hier onderop!
(PvWK)

EERDERE UITZENDINGEN
[podcast] Crunch #1 - Fish Tales
[podcast] Crunch #2 - De Hippe Vegetariër 
[podcast] Cruch #3 - Hiske Versprille en culi-recensies
[podcast] Cruch #4 - W-Hotel over hotels in 020
[podcast] Crunch #5 - Foodstart ups hebben de toekomst
[podcast] Crunch #6 - bestseller-chef Yotam Ottolengi
[podcast] Crunch #7 - Foodretail meets Foodservice
[podcast] Crunch#8 - Harald Lek over Marqt en foodtrends
[podcast] Crunch#9 - Mister Kitchen en AH
[podcast] Crunch#10 - Bright Kitchen over succes dark kitchens
[podcast] Crunch#11 - Too Good To Go versus voedselverspilling 
[podcast] Crunch #12: Waar zijn de foodtrends van 2025?
[podcast] Crunch #13: Watch out McDonald's: here comes... Jack Bean
[podcast] Crunch #14: Hoe Manon van Essen met Magioni Pizza de wereld verovert
[podcast Crunch #15] Vegetarische Slager over de verkoop aan Unilever 

 

 



Redactie Food en Retail

Laatste reacties

ISMI

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events
  • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken