Holle Dolle Donnie op Koningsdag doneert aan daklozen

Holle Dolle Donnie op Koningsdag doneert aan daklozen
 • Bureaus
 • 28 apr 2024 @ 17:11
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Op de kruising tussen de Vijzelstraat en Prinsengracht in Amsterdam stond op Koningsdag 27 april, Statiegeld Nederland (onderdeel van Verpact) met een donatiepunt voor statiegeldverpakkingen: de ‘Holle Dolle Donnie’.

Met deze activatie wilde Statiegeld Nederland consumenten op een leuke manier aansporen om hun blikjes en flesjes in te leveren. Door statiegeldverpakkingen in te leveren bij de Holle Dolle Donnie, droegen mensen niet alleen bij aan een schoner Amsterdam en Nederland, maar doneerden ze ook nog eens hun statiegeld aan dak- en thuislozen. De activatie is ontwikkeld en geproduceerd door Gardeners.

Campagne

NOISE ontwikkelde de overkoepelende campagne van Statiegeld Nederland met rapper Donnie in de hoofdrol. In de campagne focust de stichting op gedragsverandering. Het doel is Nederlanders motiveren en activeren om hun statiegeldverpakkingen in te leveren om zo 90% van alle blikjes en plastic drankflessen retour te krijgen. Gardeners is als bureau gekozen naast NOISE en verantwoordelijk voor deze consumenten- en pr-activaties.

De Holle Dolle Donnie is een dikke knipoog naar de welbekende Holle Bolle Gijs van vroeger uit de Efteling

Statiegeld Nederland wilde met de activatie op Koningsdag de feestvierders bewust maken van de waarde van statiegeldverpakkingen. Dit doen ze door Nederlanders op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het inleveren van statiegeldverpakkingen.

Jeroen Hillen, directeur bij Statiegeld Nederland: ‘De activatie met de Holle Dolle Donnie was een succesvolle samenwerking met Gardeners. Het doel is om samen zoveel mogelijk Nederlanders te motiveren en activeren om hun statiegeldverpakkingen in te leveren om zo 90% van alle blikjes en plastic drankflessen weer in te nemen en daarmee een bijdrage te leveren aan een schoner Nederland. Het teruggenomen materiaal kan weer gebruikt worden voor nieuwe flesjes en blikjes.’

Track van rapper Donnie

De Holle Dolle Donnie was toegankelijk voor zowel bootvaarders als voetgangers. De tunnel was aangekleed als een grote statiegelddonatiebox waar voorbijgangers hun verpakkingen konden doneren. In de tunnel was de speciaal ontwikkelde track te horen van rapper Donnie in samenwerking met Statiegeld Nederland. Het nummer vat de belemmeringen en gebruiksmomenten rondom statiegeld samen.

Credits

Campagne: NOISE

Concept, activatie & pr: Gardeners

Productie: Gardeners

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken