Felix Meritis lanceert eerste volledig digitale modeshow

Felix Meritis lanceert eerste volledig digitale modeshow
 • Online
 • 7 aug 2023 @ 08:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • InnovatieDigitaalEvenement

Van 2 september tot 6 oktober 2023 nodigt Felix Meritis bezoekers, kunstenaars, marketeers, modeontwerpers, activisten en experts op het gebied van 'digitale werkelijkheid' uit om hun verbeelding te prikkelen, te leren van activisme uit het verleden en van de huidige machtsdynamiek en ethische overwegingen. Motto: 'the Messyverse'.

Interessant agendapunt. Felix Meritis presenteert 'The Messyverse': een dynamisch festival en programma over zelfexpressie, diversiteit en identiteit binnen digitale werelden, met de eerste volledig digitale modeshow op een Fashion Week. Dit belooft 'een meeslepende tentoonstelling en een uitgebreid programma met lezingen en performances die een diepere duik in de toegankelijkheid, machtsstructuren en ethische dilemma’s van digitale ruimtes mogelijk maken',  meldt het cultuurhuis aan de Keizersgracht 324, Amsterdam

'Als digitale werelden een uitbreiding van de werkelijkheid zouden zijn, hoe zou het ons leven dan vormgeven? Wat zijn de inherente machtsstructuren en historische contexten waarop het voortbouwt? Is technologie echt een neutraal hulpmiddel, of is dat slechts een deel van het verhaal?', schrijft Felix Merites, 'The Messyverse opent met een festival en modeshow van twee dagen, genaamd "Future Front Row", tijdens de Amsterdam Fashion Week. De tentoonstelling The Messyverse neemt je mee naar fantasierijke, speculatieve toekomsten voor onze intiemste menselijke momenten, terwijl het doorlopende programma van talks en performances vooruitkijkt, nieuwe vragen oproept en ethische overwegingen uitdiept', aldus Felix Merites.

Over Future Front Row
Terwijl de setting van een traditionele catwalk behouden blijft, is Future Front Row een naar eigen zeggen nog nooit eerder vertoonde digitale modeshow in een fysieke ruimte met virtuele modellen en kledingstukken. 'Grensverleggende digitale modeontwerpers en kunstenaars van over heel de wereld vieren, omarmen en vermenigvuldigen nieuwe mogelijkheden voor zelfexpressie en authenticiteit. De line-up omvat: DressX, Augmented Weaving, Orthodoxx, Code Couture, Mutani, Av0lve en Suza Voss & Harriet Blend.' Future Front Row vindt plaats op 2 en 3 september 2023, hier meer info. Er zullen twee shows per dag in Felix Merites te zien zijn.

Over Messyverse - the exhibition
Felix Meritis opent de deuren van zijn nieuwe expositieruimte met een meeslepende en multisensoriële tentoonstelling: kunstwerken van Serwah Attafuah, Lu Yang en Frederik Heyman verkennen het chaotische creatieve potentieel van digitale ruimtes via diepmenselijke ideeën als rouw, identiteit en het hiernamaals. Deze expo zal geopend zijn van 2 september tot 6 oktober. Hier lees je meer over de tentoonstelling.

Over Messyverse - the talks
Wie maakt de regels in een universum zonder regels? Wat zijn de inherente machtsstructuren en historische contexten waarop het voortbouwt, en is technologie echt een neutraal hulpmiddel? Wat betekent artistiek eigendom in de digitale wereld? Terwijl de vituele modeshow en de tentoonstelling het chaotische, creatieve potentieel van nieuwe digitale ruimtes laten zien, gaat dit programma van talks -lezingen en performances- volgens de organisatoren dieper in op de huidige ethische dilemma’s en waarom het vandaag de dag zo nodig is ermee aan de slag te gaan. De talks gaan in op onderwerpen als digital commons, gender-queeridentiteit in virtuele ruimtes, digitale mystiek, rechtszaken in de metaverse, digitaal kolonialisme en nog veel meer. De talks vinden plaats van 2 september t/m 6 oktober. Hier lees je meer over dit aanvullende programma.
(PvWK)

 

Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam


Over Felix Meritis - huis van de nieuwsgierige geest
'Stadsicoon Felix Meritis, waar Napoleon en Ramses Shaffy rondhingen, is terug! Na een verbouwing van dik drie jaar en een flinke coronastop hebben we de draad weer opgepakt. Felix Meritis borduurt voort op de periode van voor de verbouwing, ‘Felix in de Steigers’, een periode waarin geëxperimenteerd werd met programma’s voor een nieuwsgierig publiek. Bij Felix kan je spelen, leer je nieuwe dingen en hoef je niet stil te zitten maar mag je ook "doen". Door middel van het nieuwe Messyverse festival en de bijbehorende kunsttentoonstelling en het contextprogramma willen we deelname aan deze technologische ontwikkelingen inclusiever, toegankelijker en uitnodigender maken.' Meer info staat hier.

(bron: Felix Merites)

 

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken