Snapchat deelt nieuwe cijfers waaruit blijkt dat de Nederlandse community groeit

Snapchat deelt nieuwe cijfers waaruit blijkt dat de Nederlandse community groeit
 • Online
 • 13 sep 2023 @ 11:41
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • ContentBranding

Snapchat komt met cijfers waaruit blijkt dat de Nederlandse Snapchat-community groot, groeiend en enthousiast is. Snapchat heeft maandelijks vijf miljoen actieve gebruikers in Nederland en men opent de app 40 keer per dag.

Uit de cijfers blijkt verder: 

 • Hoewel de app geliefd is bij GenZ, is bijna 45% van de Snapchatters in Nederland 25 jaar of ouder.
 • Bijna 75% van de Nederlandse Snapchatters gebruikt de AR-lenzen dagelijks om zich creatief uit te drukken en producten van hun favoriete merken te passen en te kopen.

De groei komt terwijl Snapchat zijn Nederlandse community blijft bedienen met een 'unieke ervaring van berichten en visuele content, waarin mensen zichzelf kunnen zijn, trendy augmented reality-lenzen, zoals de virale huil-lens van vorig jaar, en innovatieve nieuwe functies zoals de chatbot My AI.'

De content op Snapchat blijft ook bloeien, stelt het social medium. De tabbladen Verhalen en Spotlight bieden leuke video-inhoud van lokale partners zoals ESPN Nederland en een groeiend aantal Nederlandse makers zoals Jordi van den Bussche, Vonneke Bonneke en Enzo Knol delen echte snapshots uit hun dagelijks leven. Zij creëren betrokken communities en verdienen geld via competitieve revenue share programma’s.

Snapchat en moederbedrijf Snap investeren in Nederland in een nieuw kantoor dat eind september opent. Het bedrijf heeft onlangs Natascha Chamuleau aangesteld als algemeen directeur voor Nederland. Zij is uiteraard blij met de mooie cijfers: 

'De Snapchat-community in Nederland is blijven doorgroeien. Onze gebruikers vertellen ons keer op keer dat ze Snapchat zo graag gebruiken omdat het een superleuke plek is om in contact te blijven met hun vrienden en familie; ze kunnen zichzelf zijn, maken gebruik van de coole AR-mogelijkheden en er is meer en meer toffe content van lokale creators te vinden. Dit biedt enorme kansen voor merken, media en creators om te communiceren met een publiek dat nieuwsgierig is en open staat voor nieuwe mogelijkheden. En met het doorgroeien van de Nederlandse Snapchat community, groeit ook het potentieel voor onze partners.'

Snap’s Nederlands partnernetwerk omvat: 

 • Een breed scala aan contentpartners, zoals ESPN NL, Just Another Media Company en Talpa Networks.
 • Opkomende en gevestigde Nederlandse makers zoals Vonneke Bonneke, Chatmo, Milan Knol en Stan Browney. 
 • Klanten en merken - adverteerders kunnen de video- en AR-functies van Snap gebruiken om de unieke Nederlandse community effectief te betrekken en echte bedrijfsresultaten te behalen. 
 • Lokale AR-ervaringen - middels op maat gemaakte AR-ervaringen bieden lenzen een extra laag aan de beleving. Zo maakten we voor een van de meest kenmerkende musea van Nederland, Rijksmuseum, een Landmark Lens om een tentoonstelling te promoten. De lens bracht het museum letterlijk tot leven: kleine wezentjes kwamen uit het museum gekropen. 

  (PvWK)

Over Snapchat
'Snap is een technologiebedrijf. Wij geloven dat de camera de grootste kans biedt om de manier waarop mensen leven en communiceren te verbeteren. Snap draagt bij aan menselijke vooruitgang door mensen in staat te stellen zichzelf uit te drukken, in het moment te leven, over de wereld te leren en samen plezier te hebben. De drie kernproducten van het bedrijf zijn Snapchat, een visuele berichtenapp die je relaties met vrienden, familie en de wereld verbetert; Lens Studio, een augmented reality platform dat AR mogelijk maakt op Snapchat en andere diensten; en de AR-bril, Spectacles.  Ga voor meer informatie naar snap.com.'
(bron: HPB)

 

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken