Duizenden nieuwe schaatsers door samenwerking KNSB en Optisport

Duizenden nieuwe schaatsers door samenwerking KNSB en Optisport
 • Sponsoring
 • 12 okt 2015 @ 12:54
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • SportmarketingSchaatsen

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) en Optisport, beheerder van sportlocaties en ijsbanen, gaan intensief samenwerken om het aantal mensen dat schaatst de komende jaren te laten stijgen. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door Arie Koops, technisch directeur van de KNSB en Erwin van Iersel, algemeen directeur van Optisport.

Als het aan de KNSB en Optisport ligt groeit het aantal schaatsers dat de weg naar de schaatsbanen weet te vinden de komende jaren met 10.000 nieuwe schaatsers. Het bestaande en aankomende schaatspubliek op de Optisport ijsbanen in Breda, Hoorn en Dordrecht wordt met ingang van dit winterseizoen actief benaderd met een aantrekkelijk schaatsaanbod.

‘Start to Skate’, een online tool om te leren schaatsen en inline-skaten, is een voorbeeld van een programma waarin de KNSB en Optisport gaan samenwerken. Ook de Schoolschaatspas, Buffelavonden, en schaatsevenementen voor het goede doel, zoals Spieren voor Spieren en Schaatsen voor Water, maken onderdeel uit van het stimuleringsprogramma.

Pieter Clausing verantwoordelijk voor de sportparticipatie bij de KNSB: 'Schaatsen biedt veel plezier aan iedereen van jong tot oud. Als KNSB werken we steeds nauwer samen met sportaccommodaties om nog meer schaats- en skateliefhebbers enthousiast te maken en te houden voor de sport. Wij zijn dan ook erg blij met de samenwerking met Optisport.'

Bij de ontwikkeling van nieuwe schaatsactiviteiten zoeken de kunstijsbanen de samenwerking op met schaatsverenigingen, gewesten en lokale partners. Dennis van Rijswijk, locatiemanager van de Optisport Sportboulevard Dordrecht: 'Door het aanbieden van laagdrempelige en interessante schaatsactiviteiten voor jong en oud zijn er voor alle betrokken partijen kansen om de grote groep ongeorganiseerde schaatsers en skaters aan zich te binden.'

Schaatsevents
Komende winter zijn de Optisport ijsbanen ook gastheer voor topsportevenementen, zoals de KPN Marathon Cup op de ijsbanen in Breda en Hoorn en de finalewedstrijd van de World Cup Shorttrack van 12 tot en met 14 februari 2016 in de Sportboulevard Dordrecht. 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken