Vicair sponsort Dakar-rijder met handicap

Vicair sponsort Dakar-rijder met handicap
 • Sponsoring
 • 6 aug 2018 @ 06:06
 • 15358 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • SponsorshipSportInnovatie

Nicola Dutto gaat als eerste motorsporter met een beperking de Dakar Rally rijden. Dit is mede mogelijk door de samenwerking met Vicair, producent van zijn speciaal ontwikkelde zadel.

Het oplopen van een dwarslaesie verandert je leven ingrijpend. Zo ook bij Nicola Dutto, Europees Kampioen Baja-motorrijden in 2008 en 2009. Van scheuren door woestijnen, duinen en moddergebieden naar het rijden in een rolstoel.

Maar Dutto had een droom die hij nog steeds wil waarmaken: op zijn motor de Dakar Rally rijden. Een race van 10 dagen waarbij ruim 10.000 kilometer door de woestijn overwonnen moet worden. Met ondersteuning van Vicair moet het in 2019 gebeuren.

Memorabel verhaal van Nicola Dutto

Ondanks zijn ongeluk bleef Dutto geloven dat hij zijn sport kon blijven uitoefenen. En zo geschiede. In november 2011, slechts negen maanden nadat hij het ziekenhuisbed had verlaten, besloot hij om deel te nemen aan de Baja 1000 in een speciaal aangepaste Polaris Buggy. Na het afronden van de race kondigde de coureur iets aan wat niemand verwachtte: ‘Ik ga de uitdaging aan om weer mee te rijden in de motorklasse.’

In 2012 creëerde Dutto een memorabel moment in de geschiedenis van het motorracen. Als allereerste motorcoureur met een dwarslaesie nam hij deel aan de 500 km lange Baja Aragon.

Motorrijden met een dwarslaesie

Een volledig valide persoon zal meestal staan als hij op een motor rijdt, omdat de schokken van het rijden door ruw terrein dan door de benen kunnen worden opgevangen. Omdat Dutto de gehele race zit, veroorzaken de schokken een groter risico op huidproblemen op zijn billen. Hij heeft daarom een kussen nodig dat optimale huidbescherming biedt en daarbij ook goed werkt in de intense omgeving waarin hij racet.

Dutto's zoektocht eindigde toen hij Max Rogmans, CEO van Vicair, ontmoette op de Rehacare in september 2013. Rogmans bood namelijk aan een speciaal Vicair-kussen voor hem te ontwerpen dat hij als motorzadel kon gebruiken. Samen met het Vicair R&D-team werd een op maat gemaakt kussen ontwikkeld dat aan de vereiste specificaties en afmetingen voldoet.

In 2014 begon Dutto het Vicair kussen te gebruiken en finishte hij races zoals de Baja 500 in Mexico (440 mijl) en de Vegas naar Reno (530 mijl),maar ook de F.I.M. Baja World in 2015, Best in the Desert (2016) en Merzouga (2017).

De weg naar Dakar

In januari 2019 wordt in Peru de 41e editie van de Dakar Rally gehouden. Het wordt naar verwachting een van de meest heftige parcours in de geschiedenis van Dakar door de vele woestijnduinen. Dutto gaat op zijn motor deelnemen aan deze 10-daagse wedstrijd. De start is op 6 januari en de rally eindigt op 17 januari in Lima.

Vicair volgt Dutto op zijn weg naar het vervullen van zijn droom. Via Facebook, Twitter en Dutto's eigen Instagram wordt uitvoerig verslag gedaan, evenals in YouTube-video's zoals degene hieronder.Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken