Bar-le-Duc richt nieuwe campagne op jongere doelgroep

Bar-le-Duc richt nieuwe campagne op jongere doelgroep
 • Bureaus
 • 22 apr 2024 @ 10:11
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Bar-le-Duc lanceert deze week de nieuwe campagne van het Nederlandse mineraalwatermerk. Met de campagne wil het merk een breder publiek aanspreken, waaronder Gen Z en early milennials.

De campagne bestaat onder meer uit een merkvideo, die de aangescherpte positioneringsstrategie ‘Dorstig naar Meer’ zichtbaar maakt, inclusief een grote retail winactie. De campagne is gericht op het blijven aanmoedigen van consumenten om twee liter water per dag te drinken. Met deze campagne wil Bar-le-Duc naast huidige klanten ook de jongere doelgroepen bereiken. Hiervoor heeft het Nederlandse mineraalwatermerk eerst data-onderzoek laten uitvoeren onder de doelgroep 16-35 jarigen, wat heeft geleid tot belangrijke inzichten voor een gerichtere aanpak. Aansluitend is een passende visuele identiteit ontwikkeld met bijbehorende online-campagnemiddelen, de merkvideo, een winactie en een vernieuwde website. De strategie en het project staan onder leiding van Crocodile Agency.

Winactie
Een belangrijk onderdeel van de campagne is een grootschalige winactie op de Pet-flessen van Bar-le-Duc. Van half april tot en met half juni 2024 kunnen consumenten onder de dop een code vinden waarmee toffe prijzen zijn te winnen, waaronder festivaltickets en DJ-workshops. Het doel van deze winactie is om de jongere doelgroep nog meer te verbinden met het mineraalwatermerk en tegelijkertijd de kernthema’s van Bar-le-Duc te benadrukken: festival, muziek, sport en ontspanning.

Thari Hesselink, Senior Brandmanager bij Bar-le-Duc: ‘De nieuwe merkcampagne is een belangrijke stap voor de positionering van Bar-le-Duc, zowel in Nederland, België als Duitsland. Met de merkvideo willen wij laten zien dat er talloze dorstige momenten zijn waarop je Bar-le-Duc kunt drinken, om aan de dagelijkse hoeveelheid van twee liter water te komen. In deze campagne maken we dit beeldend op een leuke, gedurfde en niet te zware manier. Komende tijd staan er nog veel meer leuke dingen op de planning voor Bar-le-Duc.’

Tamara Couperus, Founder Crocodile Agency: ‘De aangescherpte positionering van Bar-le-Duc hebben we vorig jaar ontwikkeld en toegepast in verschillende campagnemiddelen. Dit jaar hebben we de samenwerking verder uitgebreid en de uitvoering nog meer gericht op de jongere consument. In het data-onderzoek, een samenwerking met team5pm, hebben we de huidige shoppers, Gen Z en early millennials gevraagd naar hun vaak voorkomende dorstige momenten en die we vervolgens hebben verwerkt in de nieuwe merkvideo. Verschillende versies van deze video zijn getest onder deze doelgroep, wat heeft geleid tot de uiteindelijke merkvideo van Bar-le-Duc die nu overal te zien is.’

De campagnevideo en bijbehorende online-campagnemiddelen is de komende zomer volop te zien op onder andere Videoland, YouTube, Instagram, Snapchat en TikTok.

Credits:
Opdrachtgever: Bar-le-Duc
Verantwoordelijk bij opdrachtgever: Thari Hesselink
Lead agency: Crocodile Agency
Business Owners: Lonneke de Boer, Barbara Vos
Creative Owners: Dominique Point, Brecht Engels
Project Management: Saskia Robaard
Data-onderzoek: team5pm
Videoproductie: Chev Productions
Fotografie: Jelle Draper
Website: Your Tech Club
Retail- en offlinecommunicatie: Brand Builders
Media: AbovoMichiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken