LiveRamp neemt Faktor over

LiveRamp neemt Faktor over
  • B2b
  • 15 apr 2019 @ 12:05
  • Link
  • Lucas Boon
    Lucas Boon

    redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Overname

De Amsterdamse start-up Faktor is overgenomen door technologiebedrijf LiveRamp uit San Francisco.

Met de overname wil LiveRamp zijn strategische focus op privacy en gegevensbeheer versterken en in staat zijn om zijn portfolio van complianceproducten en -diensten verder uit te breiden. Ondanks de overname zal de in 2017 opgerichte start-up vanuit Amsterdam verder werken aan de uitbreiding van het zogenoemde privacy en consent management-platform.

Dit platform was voor LiveRamp de voornaamste reden om Faktor over te nemen. Het platform, dat bedrijven helpt te voldoen aan de GDPR door een gedecentraliseerde gegevensinfrastructuur te bieden waarin de consument zelf zijn instellingen beheert, is een belangrijke toevoeging aan het LiveRamp-portfolio.

''s Werelds grootste en meest innovatieve bedrijven zijn van mening dat het noodzakelijk is dat consumenten meer inzicht in en controle krijgen over hun persoonlijke gegevens. De recente wettelijke vereisten zoals GDPR en de aankomende California Consumer Privacy Act (CCPA) maken dit alleen maar noodzakelijker', aldus Scott Howe, CEO van LiveRamp. 'Met de overname van Faktor hopen we een krachtige boodschap aan onze klanten, partners en de industrie te geven, namelijk hoe belangrijk het is dat consumenten worden geïnformeerd en controle krijgen over hoe hun gegevens worden gebruikt. Tegelijkertijd bieden we ook meteen een oplossing om dit heel gemakkelijk in te regelen.'

Tim Geenen, mede-oprichter van Faktor, voegt daaraan toe: 'Toen we Faktor oprichtten, deden we dat omdat we consumenten meer controle wilden geven over hun gegevens, terwijl merken en uitgevers konden blijven groeien. We wilden een online waarde-uitwisseling mogelijk maken. Inmiddels wordt ons CMP op meer dan 2.000 websites door heel Europa ingezet. Ik ben blij dat we nu, door deze overname, onze impact verder uit kunnen breiden naar nieuwe markten en ons platform kunnen opschalen om zodoende tegemoet te komen aan de groeiende behoefte en vraag naar een vereenvoudigd, op mensen gericht toestemmingsbeheerplatform op bedrijfsniveau.'

Lucas Boon

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken