Platform Doei Tabaksindustrie wil vacaturestop tabaksindustrie

Platform Doei Tabaksindustrie wil vacaturestop tabaksindustrie
 • Bureaus
 • 11 jun 2024 @ 10:30
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Platform Doei Tabaksindustrie stelt in een nieuwe campagne de volgens haar misleidende werving van de tabaksindustrie aan de kaak en komt zelf met een eigen, eerlijke wervingscampagne.

Volgens het platform presenteert de tabaksindustrie zich in de wervingsteksten in vacatures als een vooruitstrevende werkgever die staat voor het realiseren van een rookvrije toekomst, die zelfs geschiedenis gaat schrijven. Een reis die je volgens de industrie niet mag missen, zo houdt de tabaksindustrie toekomstige nieuwe werknemers voor. Het is hoog tijd om te laten zien hoe ridicuul en misleidend deze voorstelling van zaken is, stelt Doei Tabaksindustrie, een initiatief van de Rookvrije Generatie (Hartstichting, KWF en Longfonds). De campagne is ontwikkeld door social first agency Home ism Boris Creative.

Eerlijke wervingscampagne
Met de campagne Werken bij de tabaksindustrie vertellen Home en Doei Tabaksindustrie het échte verhaal: de tabaksindustrie is op zoek naar de nieuwe collega die precies weet hoe je jongeren kunt verleiden, uiteraard bereid is om ethische grenzen te overschrijden en de samenleving te misleiden.

‘We doen een maatschappelijk beroep op recruiters en wervingsbureaus niet meer bij te dragen aan deze valse voorstelling van zaken’, zegt Hans Snijder voorzitter van de Rookvrije Generatie en directeur van de Hartstichting. ‘Met een industrie die dodelijke en schadelijke producten verkoopt, op doortrapte wijze de samenleving misleidt en jongeren verslaafd probeert te maken, moet je geen zaken willen doen.’

Het tekent volgens Doei Tabaksindustrie het totaal immorele DNA van een industrie waarin misleiding en winstbejag de enige drijfveren zijn. ‘Werken bij de tabaksindustrie is het logische vervolg op de aanklacht tegen de tabaksindustrie bij de lancering van Doei Tabaksindustrie’ zegt Guy Lokhoff, oprichter en creative director van social first agency Home: ‘Met Bedankt voor het roken lieten we al zien hoe bizar het is dat de tabaksindustrie onderdeel is van onze samenleving. Onze wervingsvideo’s van Werken bij de tabaksindustrie laten zien hoe absurd de juichverhalen zijn waarmee de tabaksindustrie personeel probeert te werven.’

Credits:
Strategie en concept: Home & Boris Creative
Productie: Home
Opdrachtgever: Patricia van Rossum
PR: Dave Krajenbrink
Website: LamaLamaMichiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken