Albert Heijn en Linda lanceren Vrucht
- Content
- 10 jul 2020 @ 13:44
- Link
-
Lucas Boon
redacteur
BBP Media - MarketingTribune - FoodPrintContent
- 10 jul 2020 @ 13:44
- Lucas Boon
Albert Heijn lanceert samen met de redactie van Linda een nieuw tijdschrift genaamd Vrucht, waarin groente en fruit centraal staan. De inhoud van Vrucht is mede op basis van de jaarlijkse groente- en fruitmonitor van de supermarktketen tot stand gekomen.
Het gaat hier in eerste instantie om een eenmalige uitgave. Wat de lezer kan verwachten volgens de makers: Ronald de Boer & Romy Monteiro die samen de keuken induiken, ouders met in het oog springende groente- en fruittraktaties, vaste telers en hun groenten van Nederlandse bodem, talrijke recepten, gekke groenteweetjes, feitjes en uitdrukkingen en andere inspirerende verhalen.
Vrucht is een 'ode aan groente en fruit' en de inhoud is mede op basis van de jaarlijkse groente- en fruitmonitor van Albert Heijn tot stand gekomen. Het blad is vanaf woensdag 15 juli verkrijgbaar en wordt tevens verspreid bij het augustusnummer van Linda. Vanaf maandag 27 juli is het magazine gratis voor klanten van AH verkrijgbaar bij besteding van €10 aan groente en fruit.
Cover van Vrucht.
Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn, zegt: 'Steeds meer mensen realiseren zich wat eten voor je gezondheid kan betekenen. We zien dan ook dat er steeds meer groente en fruit wordt gegeten, juist ook in de afgelopen corona-maanden. Nog nooit verkochten we bij Albert Heijn zoveel kiwi's en sinaasappels. Maar beter eten is soms ook een uitdaging, dat zien we terug in onderzoek dat we regelmatig doen. Daarom besteden we veel aandacht aan groente en fruit en lanceren we nu Vrucht, samen met de redactie van Linda. Leuk om te lezen in de vakantieperiode.'
Groente- en fruitmonitor
Albert Heijn doet jaarlijks veel onderzoek naar groente en fruit. Uit de meest recente groente- en fruitmonitor blijkt dat Nederlanders steeds meer groente en fruit eten. Echter haalt 58% van de 1145 ondervraagden niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram groente en 2 stuks fruit. Uit eerder onderzoek bleek al dat meer dan de helft van Nederland niet op de hoogte is van deze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Afgelopen jaar waren sperziebonen (88%), sla (88%) en komkommer (87%) de meest gegeten groenten, terwijl bloemkool, andijvie en snijbonen steeds minder vaak op het bord te vinden zijn. Voor fruit geldt dat de aardbei (51%), bananen (44%) en appels (35%) de podiumplaatsen behalen, terwijl de blauwe bes ‘de nieuwkomer’ is (9%), aldus Albert Heijn.
-
Lucas Boon
- Werkt bij: BBP Media - MarketingTribune
- Functie: redacteur
- Website:https://www.marketingtribune.nl
- Profiel »
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Laatste reacties
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Meest gelezen
Laatste Nieuws
- Tabloo start speelse... 16-04-2025
- Sterk, creatief en vol lef - ANWB... 11-04-2025
- McDonald’s laat lef en... 09-04-2025
- Heineken introduceert ‘The Flipper’... 09-04-2025
- Fjällräven opnieuw verkozen tot... 07-04-2025
- Jennifer Hoffman promoot duurzame... 02-04-2025
MarketingTribune Events
- 15mei 2025
Retail Media Day
- 12jun 2025
NIMA Marketing Day
De nieuwste selectie whitepapers
- Qualifio marketingkalender 2025
- Bereik je klant via WhatsApp - nog vóór ze jou nodig hebben
- Building a Data Platform for Analytics & Activation
- 40 pagina's vol online groeikracht
- Alles wat je moet weten over Distributed Order Management