Jumbo-klanten steunen Voedselbank

Jumbo-klanten steunen Voedselbank
 • Food-en-retail
 • 31 jul 2020 @ 11:25
 • 18660 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Maatschappij

Klanten van Jumbo hebben afgelopen maanden massaal gehoor gegeven aan de oproep van de supermarktketen en de Voedselbanken Nederland om hun statiegeld te schenken aan de Stay Safe & Geef-campagne van Voedselbanken Nederland.

Op deze wijze is in de afgelopen maanden in bijna 300 Jumbo winkels een totaalbedrag ingezameld van € 50.000. Stay Safe & Geef is in het leven geroepen als reactie op de toenemende hulpvraag door de coronacrisis. Voor de voedselbanken is het in deze tijd extra moeilijk om hun klanten in hun levensonderhoud te voorzien.

Klanten van Jumbo hebben afgelopen maanden massaal hun statiegeld geschonken aan de Voedselbank

Bovendien kloppen steeds meer mensen die gedupeerd zijn door de crisis aan voor hulp. Voedselbanken Nederland heeft daarom dringend behoefte aan extra middelen. ‘De inzet van Jumbo en de ruimhartige donatie van haar klanten zijn een geweldige steun in de rug,’ zegt voorzitter Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland. ‘Wij zijn blij met alle hulp die wij in deze moeilijke tijd ontvangen. Acties waarbij een groot publiek is betrokken zijn ontzettend hartverwarmend. Het toont aan dat er veel solidariteit is onder de Nederlandse bevolking. Met deze donatie kunnen we 200 gezinnen een jaar lang helpen. Dat is echt fantastisch.

Donaties

Naast de donaties van klanten via de statiegeldmachines, doneerde Jumbo begin april samen met haar leveranciers honderdduizenden extra producten en duizenden boodschappentassen alsmede een speciale attentie voor alle circa 12.000 vrijwilligers van Voedselbanken

Als familiebedrijf dragen wij Voedselbanken Nederland met al haar vrijwilligers een warm hart toe.

Nederland.

‘Als familiebedrijf dragen wij Voedselbanken Nederland met al haar vrijwilligers een warm hart toe. Ze werken hard om elke dag vele huishoudens in hun eerste levensbehoefte te voorzien,’ zegt Colette Cloosterman- van Eerd, Chief Customer Officer (CCO) van Jumbo. ‘De voedselbanken hebben rechtstreeks te kampen met de gevolgen van de coronacrisis. Dat vraagt om extra ondersteuning. Jumbo is al sinds jaar en dag partner van Voedselbanken Nederland, juist nu willen we deze extra hulp bieden. Het doet mij goed dat veel Jumbo

klanten dit ook zo zien en samen een mooi bedrag aan statiegeldopbrengsten bij elkaar hebben gespaard.’

Sjaak Hoogkamer

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken