Kookfabriek powered by Atag gaat 'koken voor een beter klimaat'

Kookfabriek powered by Atag gaat 'koken voor een beter klimaat'
 • Food-en-retail
 • 27 jan 2022 @ 08:14
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodEvenement

Nederland is nog maar net van het slot, maar bij De Kookfabriek gaan alle kookworkshops al van tafel en is er samen met Dutch Cuisine een nieuw duurzamer aanbod ontwikkeld, meldt men.

Dutch Cuisine wil duurzaam, lekker en gezond eten gemakkelijker en aantrekkelijker maken en hier draagt De Kookfabriek graag aan bij, volgens de initiatiefnemers.

'Alle workshops over bo(o)rd!'
'Bij onze nieuwe kookworkshops bieden we in de basis vegetarische menu’s aan, wij willen namelijk laten zien hoe lekker en veelzijdig vegetarisch eten kan zijn. Hiermee hopen wij onze carbon footprint ofwel CO2 uitstoot te verkleinen. Dat is beter voor ons en onze planeet! Natuurlijk is de liefhebber van vlees en vis ook nog steeds welkom, vandaar dat wij hebben gekozen voor het 80/20 principe. Groenten spelen de hoofdrol in een gerecht (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis kan het gerecht uitbreiden (20%). Zo zijn onze gerechten minder belastend voor het milieu en kan iedereen zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd', aldus de Kookfabriek waar het instrumentarium uit Atag merkfornuizen bestaat. De Amsterdamse vestiging biedt achttien kookeilanden en kan afgehuurd worden als event-locatie, voor presentaties en als bedrijfsuitje voor teambuilding. Ook in Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Groningen zijn er ruime locaties.
(PvWK)

Over Dutch Cuisine
'Dutch Cuisine is een stichting die de Nederlandse eetcultuur op de kaart wil zetten, de aangesloten restaurants koken volgens de vijf principes van SVH Meesterkok Albert Kooy. Dat wil zegen dat zij lokaal inkopen, rekening houden met wat er in ieder seizoen te koop is, minder dierlijke producten gebruiken en producten volledig gebruiken om minder afval te produceren. Op deze manier eten en leven we gezonder, laten we de aarde beter achter, krijgt de producent een eerlijke prijs en verspillen we minder eten.'
(bron: Dutch Cuisine)

Over De Kookfabriek
'De Kookfabriek is hét adres voor kookworkshops met vrienden, familie en collega’s. Naast workshops kun je ook bij ons terecht voor vergaderingen, presentaties, culinaire beurzen en eigen programma’s. Met zes vestigingen zijn wij de grootste kookstudio van het land en kun je altijd bij ons terecht voor het organiseren van een culinair evenement. Voor meer informatie over de nieuwe kookworkshops kun je terecht op www.kookfabriek.nl.'
(bron: Kookfabriek)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken