Uitbreiding betaalmogelijkheden in kassaloze winkel Aldi Shop & Go

Uitbreiding betaalmogelijkheden in kassaloze winkel Aldi Shop & Go
 • Food-en-retail
 • 1 mrt 2023 @ 11:16
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingFoodOnline betalen

Aldi heeft de betaalmogelijkheden in Aldi Shop & Go uitgebreid. De klant kan nu naast creditcard met Apple Pay betalen in het kassaloze testfiliaal in het centrum van Utrecht.

De uitbreiding van de betaalmogelijkheden is een belangrijke stap in het optimaliseren van het winkelconcept, aldus de discount relaiter. 

Ontwikkelingen
Aldi Shop & Go opende afgelopen zomer de deuren in het centrum van Utrecht. In het filiaal test en optimaliseert de discounter de nieuwe technologie die kassaloos winkelen mogelijk maakt. De afgelopen maanden zijn zowel zichtbare als onzichtbare veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de productgroepen in de winkel uitgebreid en heeft de Aldi Shop & Go-app diverse updates gehad. 

Kunstmatige intelligentie en privacy
Het kassaloze filiaal beschikt over een systeem gebaseerd op kunstmatige intelligentie dat door klantervaringen steeds verder optimaliseert. Intelligente camera’s in het plafond en sensoren in de schappen detecteren de bewegingen van de klant en het gekozen product. Om privacy hoeft de klant zich geen zorgen te maken. Het systeem voldoet aan de strengste Europese voorwaarden. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van gezichtsherkenning, scans van ogen of vingerafdrukken, noch het gebruik van andere biometrische kenmerken. Klanten worden niet persoonlijk geïdentificeerd en zijn dus niet herkenbaar tijdens het winkelen.

Eenvoudig en snel boodschappen doen
Het doel van Aldi is naar eigen zeggen om het winkelen zo gemakkelijk mogelijk te maken. 'Klanten kunnen in het kassaloze filiaal boodschappen doen na het installeren van de Aldi Shop & Go-app. De boodschappen mogen tijdens het winkelen direct in de tas en bij het verlaten van de winkel wordt automatisch afgerekend middels de gekoppelde betaalmethode in de app.'

Doorlopend testen
Met de kassaloze winkel investeert Aldi in de toekomst van discount. Met de introductie van Apple Pay is een volgende stap gezet in de uitbreiding van de betaalmogelijkheden. Achter de schermen wordt volop gewerkt aan verdere optimalisatie van het systeem wat eenvoudiger boodschappen doen mogelijk maakt.

De winkel ligt aan de Lange Viestraat 2B in Utrecht.

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken