Albert Heijn introduceert AH Overblijvers Tips voor thuis

Albert Heijn introduceert AH Overblijvers Tips voor thuis
 • Food-en-retail
 • 11 sep 2023 @ 15:00
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingApps

Vanaf deze week maakt Albert Heijn het voor klanten makkelijker thuis minder voedsel te verspillen. Met de nieuwe functie in de Albert Heijn-app ‘AH Overblijvers Tips voor thuis’ krijgen klanten tools, tips en tricks om thuis voedselverspilling tegen te gaan.

Bewaar je een courgette het beste in of buiten de koelkast en welk gerecht kun je maken met wat je nog in huis hebt? Verspilling voorkom je met recepten op basis van ingrediënten die je nog in de koelkast hebben liggen of met bewaaradviezen om producten langer goed te houden. 

In 2022 introduceerde Albert Heijn AH Overblijvers; pakketten met producten die aan het eind van de dag overblijven in de winkel omdat ze naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. In de Albert Heijn-app zien klanten in welke winkels AH Overblijvers worden aangeboden. De pakketten zijn een succes: ze worden inmiddels in alle Albert Heijn en Albert Heijn to go-winkels aangeboden en er gingen al meer dan een miljoen over de toonbank. De AH Overblijvers vielen bovendien dit voorjaar in de prijzen bij de Sustainable Food Awards, die bedrijven erkent voor hun bijdrage aan een duurzame voedselindustrie. 

AH Overblijvers Tips voor thuis 
Omdat de meeste voedselverspilling thuis plaatsvindt, heeft Albert Heijn een nieuwe functie aan de Albert Heijn-app toegevoegd: AH Overblijvers Tips voor thuis. Hiermee wordt het heel eenvoudig om het kliekje van gisteren om te toveren tot een nieuwe maaltijd of iets lekkers te maken van wat je toch al in huis hebt. Ook vinden klanten er antwoord op de vraag hoe je producten het beste kunt bewaren, zoals bewaartips voor rauwe sperziebonen die gevoelig zijn voor kou of trucjes om het rijpen van bananen te vertragen. Tenslotte worden extra tips gegeven om thuis voedselverspilling tegen te gaan.  

Verspillingsvrije week
Deze week is het de verspillingsvrije week. Tijdens deze week, georganiseerd door Samen Tegen Voedselverspilling, worden consumenten uitgedaagd zo min mogelijk voedsel te verspillen. Albert Heijn neemt continu stappen om voedselverspilling te voorkomen met als doel in 2030 50% minder te verspillen ten opzichte van 2016. Initiatieven als AH Overblijvers en dynamisch afprijzen dragen daaraan bij. Albert Heijn ondersteunt de verspillingsvrije week met een special in Allerhande magazine over voedselverspilling en een campagne op Instagram en Facebook met chefkok London. 
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken