Winnaars DDMA E-mail Awards 2021

Winnaars DDMA E-mail Awards 2021
 • Online
 • 1 okt 2021 @ 11:12
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Carglass won in de categorie Beste E-mail Campagne en Niels Gleditzsch van Albert Heijn werd uitgeroepen tot E-mail Professional van het Jaar. In de Battle of the Agencies, met DPG Media dit jaar als opdrachtgever, viel 100%EMAIL in de prijzen.

Frans Reichardt, voorzitter van de vakjury van de DDMA E-mail Awards: ‘Met Niels Gleditzsch en Carglass kennen de DDMA E-mail Awards opnieuw twee uitstekende winnaars. Niels is een klantgedreven en datagedreven e-mailprofessional met focus op resultaat. Hij heeft een heldere visie op het combineren van kanalen en content en neemt anderen hierin mee. Tijdens de pandemie is Niels erin geslaagd effectief in te spelen op de urgente behoefte aan intensieve communicatie met klanten. Hiermee heeft hij uitstekende resultaten behaald. Met de geautomatiseerde transactionele GLAS-campagne heeft Carglass daarnaast een buitengewoon klantgerichte e-mailcampagne ontwikkeld. Dat de impact van elke minieme wijziging in de campagne op het aantal succesvolle afspraken kan worden berekend, verdient een groot compliment.’

Met hun GLAS-campagne verslaat Carglass Nederland de andere genomineerden bol.com en YoungCapital.

De huidige campagne richtte zich op personalisatie om het aantal afspraakannuleringen en waste calls te verkleinen en daarmee het aantal succesvol afgeronde afspraken te vergroten.

Bjorn Smulders, Manager van Customer Experience bij Carglass Nederland: ‘Deze award is een supermooie erkenning voor ons harde werk. Onze case ging breder dan e-mail en ik ben ontzettend blij en trots dat de jury dat heeft gewaardeerd, en daarmee de beweging die we hebben gemaakt heeft opgemerkt en beloond.’

E-mail Professional van het Jaar: Niels Gleditzsch (Albert Heijn)

Niels Gleditzsch laat de andere genomineerden Quint Wapenaar (Basic-fit) en Patrick van Wattum (MailCampaigns) achter zich en is verkozen tot E-mail Professional van het Jaar. Volgens de jury is ‘Niels klant- en datagedreven en sterk gefocust op resultaat. Hij neemt anderen mee in zijn visie dat e-mail geen op zichzelf staand kanaal is, maar altijd onderdeel van het geheel.’

Battle of the Agencies: 100%EMAIL

Als laatste streden Growing Minds, Rapidsugar en 100%EMAIL om de titel in de Battle of the Agencies. De drie bureaus ontwikkelden een campagne van twee e-mails – een eerste mail en een remindermail - voor DPG Media, die abonnees stimuleert een tweede abonnement op een andere titel af te sluiten. Volgens opdrachtgever DPG Media kwam de propositie van 100%EMAIL duidelijk naar voren. Daarnaast was de uitgever enthousiast over de interactiviteit van de eerste mail en de uitstekende resultaten op het gebied van conversie.

Michael Straathof, Managing Partner bij 100%EMAIL: ‘Ons concept was toegespitst op het selecteren van zoveel mogelijk klanten door het toepassen van zelfselectiemethodieken. Vanuit de overtuiging dat klanten van DPG Media al meerdere malen zijn benaderd met hetzelfde aanbod, vonden we dat deze mail een sterke, persoonlijke touch moest hebben. We zijn uitgekomen op een tekstuele, niet-reclamische e-mail. Dit bleek een gouden greep, zo lieten de resultaten van het aantal afgesloten abonnementen zien.’

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken