[Mijn marketing] Stacey Rookhuizen: ‘Ik ben nu meer tv-maker dan ooit’

[Mijn marketing] Stacey Rookhuizen: ‘Ik ben nu meer tv-maker dan ooit’
 • Algemeen
 • 27 mei 2021 @ 09:05
 • 20668 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • Marketing

Stacey Rookhuizen (35) is eigenaar van ‘tv voor merken’-bureau Bombilate in Amsterdam en New York. Ze voelt zich nu ‘meer televisiemaker dan ooit’, maar kijkt met veel plezier terug op haar tijd vóór de schermen. ‘Een prachtig en bovenal leerzaam circus.’

Menselijke content

Wat wij met Bombilate doen is juist nu heel erg gewild, namelijk menselijke content en authentieke verhalen met echte emoties ontwikkelen. Mensen zitten niet meer te wachten op moeilijke droneshots of over-scripted-toeters en bellen, maar verlangen naar voetjes op de grond-storytelling.

MX5

Ik heb meerdere favoriete merken. Persoonlijk is dat Playstation, ja ik speel Call of Duty en ook vrij goed. En Mazda, ik rij al twaalf jaar in verschillende MX5-jes. Zakelijk is dat Greetz. Ik heb veel aan dit merk te danken. Zij waren de eerste partij die echt full on Bombilate-producties bestelde, waaronder drie volledige merkcampagnes. Dit gaf ook vertrouwen naar andere klanten die later volgden, zoals Velux en de VVD.

Leerzaam circus

Voor mijn gevoel ben ik nu meer tv-maker dan ooit, maar ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd vóór de schermen. Ik vond het een prachtig en bovenal heel leerzaam circus. Alles wat ik heb geleerd bij programma's als X-Factor, Project Catwalk en Ik Hou Van Holland gebruik ik nu in mijn werk als producent en regisseur.

Simpel

De babybillen-in-denim-campagne van G-Star is geniaal (door The Family Amsterdam, red.). Zo simpel. Ik houd van simpel. Eenvoud is alles.

Eigenwijs

Peter-Jan Melenhorst, marketing manager van Velux, is mijn favoriete marketeer. Voor Velux ontwikkelden we namens Bombilate eerder dit jaar de Baby on the way-campagne. Een short form tv-programma, dat werd uitgezonden op RTL4. Peter-Jan is eigenwijs op de juiste momenten, durft tegen de stroming in beslissingen te nemen en is niet bang voor verandering of vernieuwing. Zelfs als mensen raar naar ons keken, bleef hij gewoon rechtdoor fietsen. Met prachtige resultaten.

Zichtbaarheid

Ik ben natuurlijk niet meer met m'n giechel op televisie, vandaar dat ik af en toe iets meer zou moeten doen aan m'n zichtbaarheid. Door een interview met MarketingTribune bijvoorbeeld.

Onbeleefd

Ik kan me ergeren aan mensen die plots niet meer reageren op berichten. Zelfs nadat je meerdere leuke meetings hebt gehad plotseling geghost worden. Irritant en onbeleefd. Stuur dan gewoon: gaat 'm toch niet worden, succes met alles en fijn weekend. Dan kan iedereen weer door.

Kelder

Ik heb bewondering voor MediaMonks. Je zou maar zoiets hebben opgebouwd vanuit een keldertje in Amsterdam.

In Mijn Marketing vragen we vakgenoten naar hun marketingfavorieten, ergernissen en uitdagingen. De rubriek verschijnt iedere maandag en donderdag online en tweewekelijks in print.

Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken