Havas Lemz behaalt B Corporation certificering

Havas Lemz behaalt B Corporation certificering
 • Bureaus
 • 27 okt 2020 @ 11:45
 • 15362 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingAwards

Bureau Havas Lemz hanteert een strategie voor klanten die ondernemingen socialer en zakelijk succesvoller maakt. Dat heeft nu de B Corporation certificering opgeleverd.

Het bureau wil haar devies ‘creativity as a force for good’ nog radicaler en effectiever aanpakken.

Havas Lemz, onderdeel van de internationale communicatie- en mediagigant Havas, gaat creativiteit nog harder inzetten om doorbraken bij bedrijven te realiseren naar een betere balans tussen people, planet, profit. 'Dit als basis voor duurzaam zakelijk succes in een rechtvaardiger samenleving. Veel bedrijven zitten in zo’n transitie maar worstelen met de uitvoering. Iedereen snapt inmiddels dat zakelijk en maatschappelijk succes met elkaar samenhangen’, bevestigt Willem van der Schoot. ‘Zeker nu we middenin een aantal grote crises zitten. De problemen van deze tijd zijn natuurlijk veel groter dan reclame kan oplossen. Authentiek gedreven en betrokken bedrijven, dat is wat de maatschappij nu vraagt. Wil je de wereld veranderen, heb je zakelijke visie nodig. Wil je op lange termijn succesvol zijn, dan heb je als onderneming een missie-gedreven identiteit nodig die sturend is voor het hele bedrijf. Business x Purpose zou je kunnen zeggen. Het wereldwijde Havas onderzoek Meaningful Brands laat al jaren zien dat meer betekenis tot meer succes leidt.’

Volgende grote stap
Op basis van die benadering startte Havas Lemz dit jaar de samenwerking met nieuwe klanten als Intratuin, Ikea Social Entrepreneurship, NS Stations, Mediq, Pfizer en Timberland. Het partnership met Justdiggit, dat verdroogde gebieden weer groen maakt, heeft geleid tot wereldwijde expansie van deze organisatie. En nu is daar bovendien de internationaal hoog aangeschreven Benefit Corporation erkenning. Daarmee wordt onderkend dat Havas Lemz zelf ook doet wat het predikt. Het bureau schaart zich onder een vooralsnog kleine groep ondernemingen die op sociaal, duurzaamheid en transparantie-vlak tot de beste ter wereld worden gerekend.

De nieuwe snelweg van Havas Lemz
Maar wat is de volgende stap? B Corp certificering gaat ook over niet verspillen. Dat betekent meer focus in de samenwerking met klanten. In periodes van 100 dagen wordt er in co-creatie toegewerkt naar concrete doelen, uitgedrukt in termen van impact op people, planet en profit.

En – zo is de overtuiging binnen het bureau - als bedrijven en organisaties meer focus krijgen en met één stem naar buiten treden, kunnen reclame-investeringen vaak omlaag. ‘De ervaring leert dat 100 dagen een perfect werkritme is’, zegt Van Der Schoot. ’Zo zetten we samen concrete stappen naar een lange termijn force for good. Verbeelding inzetten, durven dromen en dat dan concreet maken langs drie bouwstenen: Be, waar sta je voor? Do, welk gedrag hoort daarbij? Say, hoe communiceer je daarover? En wat ga je daarmee teweegbrengen, wat is de beoogde impact daarvan? Dat geeft nieuwe bezieling in een overzichtelijk tijdsbestek. Daar hebben we ons in bewezen. Het voelt goed om dat tot speerpunt te maken.’

Tussen reclamebureau en consultancy in
En dat is de nieuwe snelweg van Havas Lemz, aldus de directie. 'Geen bureau waar je als klant per se lang aan vastzit en waar je een ingewikkelde pitch voor nodig hebt. Maar ook geen consultancy omdat alles volledig draait om de kracht van creativiteit. Impact Design, als je het een naam wil geven’, zegt Van der Schoot. ‘Een strak honderd dagen transitietraject en de onderneming staat vol energie, met een heldere, op de tijdgeest geënte propositie in de markt. We zetten er vol op in en we merken dat veel bedrijven deze vorm van partnership interessant vinden.’
(PvWK)


Willem van der Schoot

Het B Corp predikaat rukt op in het Nederlandse bureaulandschap. Andere Nederlandse bureaus met een B Corp Certificering:

* BBK/Door vriendschap sterker
* Blyde
* BR-ND People
* Dawn
* Fronteer
* Grrr
* Vandejong

 

 

 

 

 

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken