Erik van Laar verlaat Candid

Erik van Laar verlaat Candid
  • Bureaus
  • 2 aug 2021 @ 08:56
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Erik van Laar heeft Candid verlaten. Van Laar is, samen met Maarten de Vries, de oprichter van Digital Agency Group, waartoe Online Company en Havana Harbor behoren. Na de overname door Candid heeft Van Laar als Sr. Partner & COO meegewerkt aan het verder ontwikkelen van Candid.

Maarten de Vries zal uittreden als Sr. Partner, maar blijft wel verbonden aan Candid in de rol als New Business Director. ‘Deze stap is overigens niet onverwachts, maar was onderdeel van de termijnafspraak die wij met Erik en Maarten hadden gemaakt’, zegt CEO Ruud (Rudiger) Wanck. ‘Wij bedanken Erik voor zijn positieve bijdrage de afgelopen jaren.’ ‘Het is fantastisch om te zien hoe Candid als platform zich heeft ontwikkeld en de agencies zich volledig op hun specialisme en klanten hebben kunnen richten’, aldus Erik van Laar. ‘Ik zal de verdere groeiambities met veel interesse blijven volgen!’

Het neerzetten van een nieuw leiderschap team past in de bredere strategie van Candid om zich als platform verder te ontwikkelen, silo's te doorbreken en alle marketingdisciplines beschikbaar te stellen voor klanten. Van creatie tot tech, van digital tot media. Door diverse overnames in de afgelopen jaren heeft het platform alle specialisaties in huis. ’Als je bij één bureau van Candid klant bent, zijn ook alle communicatiedisciplines van de acht andere bureaus beschikbaar. Dus een klant van M2Media of Stroom heeft ook specialisten van XXS, Daily Dialogues, Havana Harbor, Online Company of Millford binnen handbereik. Op die manier zijn we voor grote adverteerders een aantrekkelijk alternatief voor de internationale bureaugroepen.’

Ruud (Rudiger) Wanck, de voormalig Global CEO van GroupM Connect, trad in oktober 2020 aan om een nieuwe organisatiestructuur op te zetten en Candid zowel nationaal als internationaal verder uit te breiden. Samen met de recentelijk aangetreden Marcel van der Avort (CFO) en Saskia Wagenmakers (CCO) vormt hij de directie van het Candid platform. Binnen dat team zal voormalig mede-eigenaar van Digital Agency Group Niels Rijerse, de rol van Chief Product Officer blijven vervullen.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken