Veneta lanceert nieuwe merkcampagne 'Jouw raam. Jouw Veneta'

Veneta lanceert nieuwe merkcampagne 'Jouw raam. Jouw Veneta'
 • Bureaus
 • 28 feb 2023 @ 08:23
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

E-commerce verkoper van raandecoratie Veneta, lanceert haar nieuwe merkcampagne: ‘Jouw raam. Jouw Veneta’. Dit is de eerste stap van het merkontwikkelingstraject dat brand scaling agency Prosper & Bloom met Veneta uitvoert.

Na een pitchtraject koos Veneta voor Prosper & Bloom. De brand scaling agency uit Amsterdam werkte in nauwe samenwerking met Veneta aan de positionering, en ontwikkelde de nieuwe slogan en bijbehorende merkcampagne.

Harry Straten, CMO Veneta: ‘Om door te groeien - ook over de grenzen - is het essentieel om de stap te maken van succesvolle webwinkel naar succesvol merk. Online weten mensen ons uitstekend te vinden, maar we willen er ook meer zijn voor de traditionele kopers. Daarom streven we naar meer naamsbekendheid bij een zo breed mogelijke doelgroep. Prosper & Bloom liet in het pitchtraject zien dat ze onze visie en doelgroep begrijpen, en dit resultaat is terug te zien in onze nieuwe positionering, merkcampagne en slogan. We trappen deze week af met een nieuwe TVC. Dit is een feelgood-film met een randje en hierin zetten we onszelf neer als dé leverancier van alle ramen van Nederland. Herkenbaar, met een knipoog. De voice-over van Jelka van Houten geeft de eigenzinnigheid en power van ons team weer.’

Maaike Schutten, Strategy Director Prosper & Bloom: ‘Dat Veneta er is voor iedereen, is haar superkracht. Tijdens het positioneringstraject zagen we een grote kans om een sympathiek, menselijk voorkeursmerk te worden in een markt waarin iedereen instrumenteel bezig is met prijs en interieur. Terwijl ramen zoveel vertellen over mensen hun levens en behoeften. In de merkcommunicatie claimen we daarom het raam. Die hebben we namelijk allemaal. Of je nou grote ramen hebt of kleine, stadse of landelijke, in een flat woont of een villa: Veneta heeft voor iedereen een oplossing op maat. Dit mondt uit in de slogan: ‘Jouw raam. Jouw Veneta’. Denk je aan ramen, dan denk je aan Veneta. Met die essentie is de sky the limit.’ 

Campagnemiddelen
De nieuwe merkcampagne van Veneta is op 27 februari gestart met de TV-commercial, geproduceerd door RubenPaulRuben. Mediabureau Zigt is verantwoordelijk voor de uitrol van de campagnemiddelen, online en offline. Veneta en Prosper & Bloom werken in nauwe samenwerking aan de verdere doorontwikkeling van het merk.

Credits
Opdrachtgever: Veneta
Verantwoordelijk bij opdrachtgever: Harry Straten, Wendy Pasop
Bureau: Prosper & Bloom - the Brand Scaling Agency
Strategie, creatie & creative direction: Ronnie Besseling, Maaike Schutten
Account & productie: Anouk Dingelstad
Productiemaatschappij: rubenpaulruben
Regie: rubenpaulruben
Producer: Kitty Slagter
Cinematographer: Jim Stuurman 
Muziek: Bram Kniest
Voice-over: Jelka van Houten
Sound studio: Soundsight
Motion graphics: Simon Scheiber - Trim Trab
Fotografie: Mark Blok            
Mediabureau: ZigtMichiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken