iO rijdt Audi feilloos in videoclip Goose

iO rijdt Audi feilloos in videoclip Goose
 • Content
 • 17 nov 2022 @ 08:30
 • 11949 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • ShowroomtrafficDigitaalContent

Zowel Audi als Goose worden gedreven door vooruitgang en innovatie. 'Audi verlegt grenzen als het aankomt op lichttechnologie.'

Net als Goose, dat licht tijdens hun liveshows een belangrijke rol geeft. iO bracht ze samen in een nieuwe aflevering van Crossroads, het contentformat van Audi.

Na ‘Circles’ waarin een Audi R8 Coupé het vijfde bandlid werd bij Goose is dit een tweede samenwerking tussen het automerk en de elektrorockband. Deze keer maken ze geen nieuwe song, maar wel een videoclip. Een videoclip die het sluitstuk vormt van een mooie contentfilm over licht. En over hoe beiden - elk in hun vakgebied - op zoek gaan naar de laatste nieuwe lichttechnologie.

Audi pioniert naar eigen zeggen met ledtechnologie. Zo maken de Audi Matrix ledkoplampen van de Audi A8 gebruik van DMD-technologie of ‘Digital Micromirror Device’, vergelijkbaar met die van videoprojectoren. Elke koplamp bevat ongeveer 1,3 miljoen microspiegels die het licht in minuscule pixels verdelen, waardoor dit met de grootste precisie kan worden geprojecteerd.

Ook Goose, de Belgische elektrorockband innoveert in zijn liveshows met licht. Maar hoe breng je een contentverhaal over de ontmoeting tussen die Audi ledtechnologie en een rockband?

iO goot het in een visueel contentpareltje waarin Audi in gesprek gaat met Goose. Over licht. In al haar facetten. De film ademt de filosofie en visie van de Head of Light Design van Audi, César Montada. Die visie sluit perfect aan op hoe Goose hun lightshows verzorgt tijdens live performances. Het geheel baadt in een zalige eighties sfeer. Pure cinematografie ten top door de lens van Bjorn Tagemose.  

Beide visies kruisen elkaar dus, maar tonen verrassend veel gelijkenissen. Zoveel zelfs dat het uitmondt in een gezamenlijk verhaal, meerbepaald een videoclip voor de release van een nieuwe song: Run Away van Goose. Of hoe een contentverhaal perfect blend tot een videoclip.   

De integrale Crossroads film verschijnt volgens het marketingteam op de website van Audi. Een 60” cinemaspot geeft een stevig voorproefje in alle Kinepoliszalen. 
(PvWK)

 

Credits
Opdrachtgever: Audi
Contacts: Sofie Luyckx, Stef Sleurs, Marie Carranza
Account Team: Gilles Haesendonck, Nathalie Rots
Agency: iO
Executive Creative Director: Sam De Win
Creatives: Ivan Moons, Wouter Huyge, Goose, Bjorn Tagemose, Sam De Win
Strategy: Bram Cappaert
Design Director: Benjamin Martijn
Artist: Gooae
Project Manager: Shadee Van Rompa – Safari studios
Production Company: Shoot The Artist (Instagram: @shoottheartist.official, LinkedIn: Shoottheartist)
Director: Bjorn Tagemose (Instagram: @bjorntagemose, LinkedIn: Bjorn Tagemose)
DOP: Erik Peiren
Sound Production Company: Raygun

 

Over iO
'iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.'

(bron: iO)

 Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken