Rijksmuseum viert familiemaand met Disney

Rijksmuseum viert familiemaand met Disney
 • Content
 • 26 sep 2023 @ 10:29
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Kunst & CultuurSponsoringMerkenMarketing

Media- en contentmerk Disney bestaat 100 jaar en viert dit met een familieprogramma in het Rijksmuseum. De partners werken samen aan een nieuw familieprogramma, dat feestelijk gelanceerd wordt tijdens de familiemaand die het Rijks jaarlijks in oktober organiseert.

Jonge bezoekers kunnen in deze maand een aantal pronkstukken van het Rijksmuseum op een speelse manier onderzoeken met een Mickey Mouse boekje vol zoek – en tekenopdrachten. Ook zijn er de gehele maand oktober allerlei workshops en rondleidingen, zoals een masterclass met echte Disney-tekenaars en een workshop waarin je een mini-tekenfilm maakt.

De Rijksmuseum familiemaand wordt georganiseerd in samenwerking met KPN en the Walt Disney Company Benelux.

Disney en het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum wil naar eigen zeggen het bezoek van families en kinderen verrijken met een breed, toegankelijk programma. Samen met Disney ontwikkelt het Rijksmuseum de komende periode verschillende familie-activiteiten. Eerder ging het Rijksmuseum al verschillende keren een samenwerking aan met Donald Duck magazine, dat Disney onder licentie heeft gebracht bij De Persgroep. 
(PvWK, foto: Rijksmuseum/Jan-Kees Steenman)

Programma Rijksmuseum Familiemaand

* Disney Tekenroute
In oktober staat de familiemaand in het teken van Disney met allerlei leuke tekenopdrachten in het gedachtengoed van Disney. Net als een echte Disney-tekenaar, haal je inspiratie uit de meesterwerken en laat je je fantasie tot leven komen.

* Het boekje (in de vorm van Mickey Mouse) is gratis verkrijgbaar in het Rijksmuseum.
Masterclass: tekenen met Disney
Tekenen begint met kijken, dus daar begint ook deze les mee. Hoe tekende Rembrandt een leeuw, en hoe pakten de tekenaars van Disney dit eeuwen later aan? In deze masterclass leer je van een echte Disney-tekenaar hoe je zelf verschillende dieren kunt tekenen.  

* 22 en 29 oktober 2023, om 13.30 en 15 uur 

€ 5 pp (excl. museumtickets), voor kinderen tussen 8-12 jaar

Workshop Tovertekening

Een tekening laten bewegen kan al met een simpel stokje en stukje karton. In deze workshop maak je je eigen mini-tekenfilmpje. Met magisch resultaat.

* 1,7,8 en 14-29 oktober, tussen 10-16 uur 

Gratis (excl. museumtickets) voor families en kinderen vanaf 4 jaar

Workshop Schilderen als Walt Disney

In deze workshop staat het schilderen van een hoofdpersoon centraal. Eerst maak je een betoverende achtergrond. Daarna duik je het museum in op zoek naar inspiratie en ga je in de Teekenschool aan de slag onder begeleiding van een echte kunstenaar.

* 16-20 en 23-27 oktober, tussen 10-12 en 14-16 uur 

€ 10 pp, voor kinderen tussen 8-12 jaar

Workshop Deftige Dieren

Een aapje met een kraag om, of eentje die zijn tong naar je uitsteekt: ook in het Rijksmuseum zijn er dieren met menselijke trekjes. In de voorhal staan schildersezels en houtskool klaar om zelf een dierenvriend te tekenen.

* 1,7,8 en 14-29 oktober, tussen 10-16 uur 

Gratis (excl. museumtickets) voor families en kinderen vanaf 6 jaar

Familierondleiding Het beste van het Rijksmuseum

Samen leer je meer. Over het meisje op de Nachtwacht, een bezoek aan een sultan of fabeldieren in de Middeleeuwen. Deze familierondleiding is een ontdekkingstocht die alle zintuigen aanspreekt. Disney heeft ter gelegenheid van de familiemaand een beetje extra magie aan deze rondleiding toegevoegd.

* 1,7,8 en 14-29 oktober, begint elk half uur tussen 10-15 uur 

€ 5 pp (excl. museumtickets), voor families met kinderen tussen 6-12 jaar

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken