Yune wint pitch tijdens Branded Content Event 2024

Yune wint pitch tijdens Branded Content Event 2024
 • Content
 • 19 mrt 2024 @ 16:50
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Eén van de hoogtepunten van elk Branded Content Event is de pitch, waarbij een echt merk een echte pitch uitschrijft die (soms) voor echt geld wordt uitgevoerd. De pitch van 2023 leidde tot een vruchtbare samenwerking tussen Bever en Mediahuis. Dit jaar won Yune de pitch voor het Nederlandse merk Elho.

Elho maakt duurzame bloempotten plantenbakken, gemaakt van 100% gerecycled afval. Maar naast duurzaamheid is design en kwaliteit ook belangrijk voor het Nederlandse merk, dat dit jaar 60 jaar bestaat. Head of Marketing Claudie Godrie maakte het de twee deelnemende bureaus niet eenvoudig. Het moet in de campagne gaan over 100%. Maar niet alleen 100% duurzaam, maar ook 100% jij. Met dat laatste doelde ze op het feit dat mensen zich helemaal moeten herkennen in het design en de kleuren van de potten en bakken. Daarnaast moet de campagne aansluiten bij de al geplande campagne die volgende week start: 100% gerecycled én 100% eigen smaak. Doel van de campagne is om de brand awareness te verhogen.


Claudie Godrie.

Yune
De eerste pitch was van Yune, video- en content agency uit Amsterdam. Vol energie (en ruim binnen de tijd) legde Annemieke Mol het tweesporenbeleid uit. Aan de ene kant speelt de campagne in op de personalisatie van de potten, maar dan in ultieme vorm. Tijdens een groots launch event, bijvoorbeeld in het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam (dat enigszins op een pot lijkt) kunnen mensen hun eigen afval meenemen. Aan de hand daarvan wordt een pot gemaakt qua uiterlijk dat afval reflecteert.
Daarnaast wil het bureau ook de reeds bestaande potten onder de aandacht blijven brengen.

De middelen die Yune daarvoor wil inzetten zijn bijvoorbeeld Pottretten, de Potcast en afvalcontainers wrappen met het logo van Elho. Om publiciteit te genereren wordt samenwerking gezocht met influencers (die bij voorkeur iets hebben met duurzaamheid) en content creators.


Annemieke Mol.

&C
&C, bij monde van Bram de Leeuw, wil de potten van Elho profileren als De Pot Der Potten. Om dat voor elkaar te krijgen wil het mediamerk gebruik maken van haar bestaande kanalen om de nieuwe serie Pottenkijkers te presenteren. In die serie gaat een presentator, als voorbeeld werd Bobbie Bodt genoemd, bij BN’ers thuis kijken. Dat kan binnen of buiten (of beide). Het begint met een kleine touch up over (uiteraard met Elho potten) omderbroken met juicy vragen, dilemma’s en de niet te vermijden bloemetjes en bijtjes. Omdat de potten en bakken voor zowel binnen als buiten zijn kan de serie het hele jaar doorgaan.

De content kan dan verspreid worden via de magazines van &C, de online kanalen, social media, de kanalen van influencers. En ook De Leeuw stelde een POTcast voor.


Bram van Leeuwen.

De winnaar
Elho koos uiteindelijk voor Yune. Hoewel Godrie in beide picthes sterke punten zag, was het de creativiteit, het feit dat de campagne onderscheidend was en het inspelen op personalisatie dat de doorslag gaf. Of er daadwwerkelijk een campagne uit komt moet nog blijken, maar de twee gaan in ieder gerval in gesprek om dit idee verder uit te werken.

De reis naar GenZ
De laatste keynote van de dag werd gehouden door Carlijn Prins van Samsung. Haar keynote sloot naadloos aan bij het begin van de dag, want ook zij wilde opschudding. Maar dan wel van haar eigen merk. Om meer marktaandeel te winnen bij GenZ in de smartphone markt moet Samsung de marketing anders aanpakken. In plaats van het voorop stellen van de technische specificaties moet je als merk veel meer inspelen op emoties. Omdat GenZ actief advertenties ontwijkt moet je voor andere manieren kiezen dan alleen maar adverteren.In plaats van GenZ overal te volgen concentreert Samsung zich nu op drie 'passiepunten': gaming, craft (creativiteit en zelfexpressie) en communitites.

Dat houdt dus in dat je af moet van 'demografiedenken' en moet inspelen op de interesse en de passie van je doelgroep, dus aansluiten bij communities, waar GenZ veel te vinden is. Tenslotte zpekt het merk passende partners, dus ambassodors die door de doelgroep als betrouwbaar en authentiek worden beschouwd.

Prins gaf twee voorbeelden van cases die Samsung-producten moesten promoten onder GenZ. De eerste was de Sleep Rave, die de Galaxy Watch 6 onder de aandacht bracht. De rave werd gebruikt om diverse vormen van content te produceren, die op allerlei kanalen werd verspreidt en, volgens Prins, de awareness en consideration onder GenZ voort de smartwatch aanzienlijk vehoogden.

De tweede case speelde in op gamers. Door samenwerkingen aan te gaan met diverse bekende gamers, die online episodes van challenges maakten met met andere gamers, werd long-form content gemaakt. Long-form? Jazeker stelde Prins, er is een groeiende behoefte aan langere content. Zolang die maar inspeelt op de passiepunten van de doelgroep.

Hoe dan ook: om GenZ te bereiken moet Samsung omdenken en een andere benadering kiezen. Daarbij is Never Been Done Before een goed uitgangspunt, volgens Prins. Om af te sluiten met nog meer Engels: 'Shake it 'till you make it.'


Carlijn Prins.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken