200-jarige KNRM nodigt merken uit aan boord

200-jarige KNRM nodigt merken uit aan boord
 • Food-en-retail
 • 24 mei 2023 @ 08:47
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MVOMaatschappijInfluencermarketingDoelgroepen

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een van de hoogst gewaardeerde goede doelen in Nederland, viert in 2024 haar 200e verjaardag. Om dit bijzondere jubileum te vieren, nodigt de KNRM merken uit om samen te werken en elkaars waarde te versterken.

De merkwaarden van de KNRM - volgens eigen opgave: betrouwbaar, moedig, professioneel en onafhankelijk - zijn volgens de betrokken marketeers aantrekkelijk voor potentiële partners.

'Water is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse identiteit, en de KNRM speelt hierin al 200 jaar een belangrijke rol. De organisatie redt levens op zee en het ruime binnenwater op vrijwillige basis en bewust zonder overheidssteun sinds haar oprichting in 1824. De bijna 130.000 donateurs van de KNRM voelen zich sterk verbonden met de redders op zee en blijven hen vaak decennialang steunen.'

Jaarlijks komen de 45 reddingstations van de KNRM 2.500 keer in actie en brengen daarbij 4.000 mensen veilig aan de wal. Alle 1.400 bemanningsleden zijn professioneel opgeleide vrijwilligers die 24 uur per dag inzetbaar zijn.

Meer zichtbaarheid gedurende het jubileumjaar
Het jubileumjaar start op 11 november 2023 en eindigt precies een jaar later op de verjaardag in 2024. Gedurende dit jaar en de daaropvolgende jaren wil de KNRM haar naams- en merkbekendheid vergroten en het aantal donateurs substantieel verhogen.

Om de zichtbaarheid te vergroten, zijn er tal van activiteiten gepland die een breed publiek aanspreken. Diverse merken hebben al hun medewerking toegezegd. Er wordt onder andere een 45-delige podcastserie gemaakt over de mooiste en meest intense reddingsacties door Roelof Hemmen in samenwerking met PNP-media. YouTuber Govert Sweep maakt een serie over de KNRM, en in Rotterdam rijdt een KNRM-tram rond, dankzij RET Rotterdam. Er zijn nog meer activiteiten, groot en klein, waaraan merken zich kunnen verbinden.

Topfotografen
In samenwerking met Het Scheepvaartmuseum Amsterdam wordt een fotoboek uitgegeven. Fotograaf Jeroen Hofman en een nog aan te kondigen portretfotograaf leggen de ‘Helden van de Zee’ vast. Deze foto’s zullen deel uitmaken van de gelijknamige expositie in Het Scheepvaartmuseum, het Zuiderzeemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder en vele andere lokale en regionale musea in Nederland.

Symfonie van het Water
In oktober 2024 presenteert de KNRM, onder creatieve leiding van Gerben Bakker en muzikale leiding van Eric van Tijn, de jubileumvoorstelling ‘Symfonie van het Water’. Deze voorstelling, die vijf keer wordt opgevoerd in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, belicht het verleden en heden van de KNRM in relatie tot Nederland als land van water. Topartiesten brengen speciale arrangementen van bekende nummers en begeleiden het visuele spektakel. De productie is in handen van Xsaga.

Uitnodiging aan merken
De KNRM nodigt merken uit om deel te nemen aan dit unieke jubileumjaar en de mogelijkheden te verkennen voor samenwerking en partnerschappen die zowel het merk als de KNRM ten goede komen.

Anneke Salden, manager Marketing, communicatie en fondsenwerving bij de KNRM: 'Dit is een uitgelezen kans voor bekende en minder bekende merken om samen te werken met een goed doel dat al bijna 200 jaar een belangrijk deel uitmaakt van de Nederlandse samenleving. De KNRM is oud maar toch springlevend en heeft een essentiële rol. Niet iedereen is zich daarvan bewust. Niemand bedenkt van tevoren op het strand of op het water in de problemen te kunnen komen. Wij redden levens op zee, op het strand en het ruime binnenwater. Onze merkwaarden en missie zijn ijzersterk. Daar zal menig merk zich mee willen associëren en daarover gaan we graag in contact.'
Een overzicht van de geplande activiteiten staat op de website www.knrm.nl/200club. 'Direct een afspraak maken voor een kennismaking kan via 200jaar@knrm.nl', tipt Salden tenslotte.
(PvWK)


Jubileumlogo

KNRM oud & nieuw

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken