Angel Island brengt investeerders en startups samen

Angel Island brengt investeerders en startups samen
 • B2b
 • 18 aug 2016 @ 14:00
 • 15222 x gelezen
 • Link
 • Redactie B2B
  Redactie B2B

  Redactie
  MarketingTribune
 • ZakelijkEvenement

Angel Island is een festival nabij Amsterdam, georganiseerd voor alle durfallen. Voor mensen die het talent, de ambitie en het doorzettingsvermogen hebben om de toekomst vorm te geven. Angel Island is opgezet door community-leaders uit heel Nederland - met de ambitie om een spectaculair evenement te creëren dat volledig in het teken staat van het zinvol bij elkaar brengen van startups en investeerders. Op 28 september vertrekt de geselecteerde groep startups en beginnende en ervaren investeerders met een vloot van schepen richting ‘het eiland’.

Ton van ’t Noordende, partner bij Keadyn en initiatiefnemer van Angel Island legt uit: ‘ De meestgestelde vraag die ik krijg van startup founders is “hoe vind ik de juiste investeerder?” Gek genoeg krijg ik dezelfde vraag van angel investeerders.’ Angel investors zijn vaak oud-ondernemers die vermogen hebben opgebouwd en dit vervolgens in hele jonge bedrijven investeren (startups). Ze hebben een cruciale rol in het bedrijfsleven omdat zij als eerste instappen als niemand het nog durft (banken, etc) en daarmee stimuleren ze ondernemerschap.

Amsterdam Capital Week
Nederland heeft een snel groeiend startup ecosysteem. In 2016 heeft het European Digital Forum Nederland bekroond met de nummer 1 positie in Europa als testbed en launchpad voor startups & scale-ups. De positie van Nederland wordt verder benadrukt door initiatieven vanuit verschillende hubs in Nederland, bijvoorbeeld de Amsterdam Capital Week.  Anouk Bikkel, program director Amsterdam Capital Week : ‘De Amsterdam Capital Week staat volledig in het teken van het linken van startups en scale-ups met de juiste investeerders. We zijn erg blij dat Angel Island een van de flagship events is.’

Startup hubs verbinden
Waar de unicorns - bedrijven met een waardering van meer dan 1 miljard dollar- voorheen uit London, Berlijn, Stockhoms of zelfs Tallin kwamen is nu ook Amsterdam lid van de “unicorn club” met succesvolle bedrijven als Booking.com, Adyen, Catawiki & JustEat.

De meest recente strategie die Nederland hanteert, geïnitieerd door StartupDelta, is om alle startup hubs met elkaar te verbinden. Maar wat plekken als San Francisco en Palo Alto wel hebben mist in Nederland nog: De legacy van de “Paypal Mafia". Nederland heeft nog geen echt actieve angel investor community.

Er zijn veel traditionele bedrijven die hun portfolio willen spreiden en willen investeren in jonge bedrijven. De uitdaging is echter dat zij weinig ervaring hebben in het waarderen en beoordelen van deze nieuwe tech bedrijven,  die zich kenmerken door het ontbreken van een business model en klanten.

Jonge familiebedrijven
Van ’t Noordende vervolgt: ‘Wij geloven dat de jongste generatie van deze familiebedrijven de potentie heeft om angel investors te worden in deze startups. Daarnaast is er een groeiende groep oud-ondernemers en traditionele investeerders die ook graag de mogelijkheid op rendement willen combineren met een al dan niet actieve betrokkenheid bij startups.’

Aanmelden
Angel Island will de traditionele pitch- en keynote-gedreven events doorbreken en heeft de ambitie om 250 startup founders en 150 angel investors te verbinden. Om de kwaliteit van het evenement te waarborgen worden alle deelnemers van het event gecureerd. Wil jij bij deze unieke ervaring zijn op 28 september, vraag dan hier jouw uitnodiging aan.

Redactie B2B

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken