Ronnie Overgoor lanceert NorthPolls: 'Belangrijk om de zaal een stem te geven'

Ronnie Overgoor lanceert NorthPolls: 'Belangrijk om de zaal een stem te geven'
 • B2b
 • 8 jan 2018 @ 07:41
 • 31493 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • InteractieEvenementCongres

Dagvoorzitter Ronnie Overgoor (zo'n 100 events per jaar) lanceert NorthPolls, een tool voor collega dagvoorzitters en event bureaus. We spreken hem over zijn ambities met de tool, het belang van interactie met de zaal en wat een goede dagvoorzitter maakt.

NorthPolls is een tool waarmee het publiek tijdens een congres of zakelijk event interactiviteit wordt geboden via haar eigen smartphone. Het publiek kan meedoen met polls en stellingen, kan haar mening geven, een evaluatie doen, vragen stellen aan sprekers en het dagprogramma van het event bekijken.

Waarom is interactie op een event eigenlijk zo belangrijk?

Op die manier kun je het publiek in de zaal letterlijk 'een stem' geven en daarnaast brengt interactie energie met zich mee doordat je als dagvoorzitter écht met de zaal aan de slag kan. En verder is het praktisch; je kunt de evaluatie direct doen, het event programma delen en het publiek kan vragen stellen en stemmen.

De tool brengt mijns inziens ook een nadeel met zich mee: rumoer in de zaal. De dienstdoende dagvoorzitter moet dat allemaal wel zien te managen...

Klopt. En niet iedere dagvoorzitter wil dat. Dat is ook de reden dat NorthPolls zich richt op dagvoorzitters die dit echt leuk vinden en niet bang zijn om te werken met een smartphone of tablet. Tegelijkertijd profileren we NorthPolls als aan product waarbij eenvoud juist centraal staat. We bieden niet alle functies, maar wel de meest gebruikte. 

Wat is precies je ambitie met NorthPolls? Wat moet de tool over pakweg twee jaar hebben 'gedaan'?

Over twee jaar wil ik een user group hebben van minimaal tien dagvoorzitters en een aantal event bureaus dat er mee werkt. Daar is het business model ook op gebaseerd; voor deze group zit er een verdienmodel aan vast. Over twee jaar moet NorthPolls minimaal 300 keer per jaar worden ingezet.

Je doet zo'n honderd events per jaar. Welke is je het meest bijgebleven? Heb je daar een mooie anekdote over?

Ach jee, het zijn er zoveel over de jaren heen. Maar recent: een event voor de Rabobank in een kerk in Utrecht. Qua locatie bijzonder, alleen het geluid was niet ideaal. 
Over diezelfde opdrachtgever heb ik dan weer een minder leuke herinnering : weet je nog die dag in december vorig jaar dat het zo'n noodweer was? Die dag moest ik naar Maastricht... En heb ik het niet gehaald. Vrachtwagens die van de A2 afgleden enzo. Voor de allereerste keer heb ik toen een event niet gehaald . Gelukkig gaan we het in januari overdoen, haha. 

Een goede dagvoorzitter word je niet zomaar; je bent al gauw irritant of juist te afwezig. Wat maakt in jouw ogen een goede dagvoorzitter?

Veel zaken. De belangrijkste: goede voorbereiding, weten wat er leeft in de zaal, energie, timing, scherpte, humor... En interactie, bijvoorbeeld met behulp van NorthPolls.

Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken