Stichting CPNB verhuist als onderdeel nieuwe koers

Stichting CPNB verhuist als onderdeel nieuwe koers
 • B2b
 • 8 jul 2020 @ 12:13
 • 18548 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Strategie

CPNB vertrekt per 1 augustus uit de Herengracht 166 en verhuist naar Overtoom 197-4 in Amsterdam. De stichting doet dit uit kostenoverwegingen, maar ook met het doel om de lezer nog nadrukkelijker centraal te stellen.

Bij haar Nieuwjaarsspeech kondigde directeur van CPNB, Eveline Aendekerk, al aan uit te kijken naar andere huisvesting.

Dit is noodzakelijk om de bedrijfskosten naar beneden te brengen en het voortbestaan van de CPNB te waarborgen. Teruglopende inkomsten veroorzaakt door de coronacrisis hebben het besluit om de huur op te zeggen versneld, mede ook omdat nagenoeg alle werknemers al drie maanden grotendeels vanuit huis werken en dat voorlopig ook nog wel zullen moeten blijven doen. Nieuwe huisvesting is niet alleen een enorme kostenbesparing, maar geeft ook nieuwe energie. Het pand aan de Herengracht, dat de laatste jaren eigenlijk te groot was, past qua uitstraling niet meer bij de CPNB die voortaan ‘de lezer centraal’ wil stellen en zo op een transparante en creatieve manier wil samenwerken met alle partners binnen en buiten het leesbevorderingsveld.

Een werkomgeving die past bij de CPNB anno 2020. Waar we met elkaar ons stinkende best doen om nieuwe succesvolle manieren te vinden om mensen meer boeken te laten kopen en lenen

Eveline Aendekerk: ‘Dat collega’s, tijdens de Zoom meeting waarin ik de definitieve verhuizing van de CPNB aankondigde, meteen riepen “yeaaah go!’ is voor mij de bevestiging dat we echt toe waren aan iets nieuws. Een werkomgeving die past bij de CPNB anno 2020. Waar we met elkaar ons stinkende best doen om nieuwe succesvolle manieren te vinden om mensen meer boeken te laten kopen en lenen. Vol energie, creatief, open en transparant. Niet in ons eentje vanuit een ivoren toren, maar echt samen met iedereen die op welke manier dan ook een steentje wil bijdragen aan de zo nodige leesbevordering. Die weg zijn we vorig jaar al ingeslagen en onderstrepen we met deze verhuizing. Maar laat ik er geen doekjes om winden: de verhuizing was financieel ook echt noodzakelijk en het is jammer het mooie historische pand, dat zo fantastisch gevuld was met boeken, te moeten verlaten. Het is geen vetpot om boeken te promoten en we kunnen alle hulp gebruiken!’

 

 

De CPNB heeft in de loop van de jaren heel veel (kinder)boeken verzameld aan de Herengracht. Deze kunnen helaas niet allemaal meeverhuizen. Uiteraard zorgen we er voor dat deze een mooie nieuwe bestemming krijgen. We richten ons daarbij met name op de (jonge)lezers die normaliter minder snel met boeken in aanraking komen.

Vanaf 1 augustus 2020 is het adres van Stichting CPNB:

Overtoom 197-4

1054 HT Amsterdam

Telefonisch blijven ze bereikbaar op:

020 - 626 49 71

 

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken