Motivaction: nieuw label voor arbeidsmarktonderzoek

Motivaction: nieuw label voor arbeidsmarktonderzoek
 • Bureaus
 • 1 mei 2020 @ 10:56
 • 13341 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • HR

Vanaf 1 mei worden alle HR gerelateerde onderzoeken van het marktonderzoeksbureau Motivaction uitgevoerd door de HR researchexperts van het nieuwe label Sparkey.

Snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vragen volgens het bureau om extra HR inzichten.

Daarnaast maakt de huidige coronacrisis meer dan ooit duidelijk dat de relatie die een organisatie met haar medewerkers heeft ‘key’ is in het realiseren van strategische doelen. Met het oog hierop acht Motivaction het tijd om de kennis en ervaring die verspreid is over haar onderzoeksteams te bundelen in een nieuw expertteam.

Op de foto boven het team van Sparkey met (v.l.n.r.) Ester Koot, Sanne Audenaert en Anna Newen

Sparkey biedt naar eigen zeggen de sleutel voor een sprankel tussen werkgever en werknemer door op basis van onderzoek te achterhalen wat werknemers drijft, hoe zij hun werk en werkgever beleven en in hoeverre hun inzet aansluit bij de koers van hun werkgever.

De inzichten die Motivaction in haar onderzoek heeft opgedaan zetten wij in om medewerkers en organisaties productiever, efficiënter en gelukkiger te laten zijn tijdens en na deze crisis

Ester Koot, senior strategy consultant HRM bij Sparkey: ‘Wat de huidige crisis precies gaat betekenen voor de arbeidsmarkt weet niemand, maar dat er iets verandert is een feit. Komt er een ‘opschudding’ van organisaties onder druk van verloren omzet? Wat betekent dat voor de workforce? En komt de war for talent weer terug als de crisis is overwonnen? Er liggen veel vragen die pas goed beantwoord kunnen worden als je weet wat de organisatie en haar werknemers drijft, wie zich thuis voelt bij de organisatie en wie niet en hoe je medewerkers betrekt bij het realiseren van het doel van de organisatie. De inzichten die Motvaction in haar onderzoek heeft opgedaan zetten wij in om medewerkers en organisaties productiever, efficiënter en gelukkiger te laten zijn tijdens en na deze crisis. Als organisatie profiteer je dan ook, van trotse medewerkers en klanten die veranderen in promotors.’

De link tussen marketing en HR

‘In feite hebben HR-professionals doelen die lijken op die van hun marketingcollega’s. Marketeers gebruiken onderzoek om hun producten en diensten af te stemmen op de doelgroep. Ook voor de HR-afdeling is het belangrijk om hun doelgroep, huidige en potentiële werknemers, echt goed te begrijpen en de arbeidsmarktcommunicatie daarop te baseren. Wat heb je bijvoorbeeld nodig om een aantrekkelijke werkgever te zijn? Waarmee onderscheid je jezelf? En hoe bind en boei je je doelgroep?’ aldus Ester Koot.

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken