Triodos Bank: reset de economie

Triodos Bank: reset de economie
 • Bureaus
 • 6 mei 2020 @ 10:06
 • 22508 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • ZakelijkCampagnes

Triodos Bank roept in een nieuwe campagne consumenten op om de economie opnieuw uit te vinden. 'Als straks geld weer gaat rollen, laten wij dan beslissen welke kant op.' De campagne is ontwikkeld door reclamebureau Dawn.

'Er zitten weeffouten in de economie zoals we die kennen. Hij put de aarde uit en verdeelt welvaart oneerlijk. Dat wordt nu pijnlijk zichtbaar. Als alles verandert, leer je wat echt van waarde is. De mensen om je heen, waar je leeft, hoe je kunt helpen. Dat zijn de waarden waar onze economie om zou moeten draaien', zo stelt Triodos Bank.

In de campagne koppelt de bank zijn missie aan de nieuwe tijdsgeest. De film moet laten zien hoe het 'normale leven' langzaamaan weer opstart en dat mensen zelf bepalen hoe de economie er straks uit komt te zien. Daarnaast bestaat de campagne uit een contentplatform met onder meer longreads van Triodos-economen over de rol van de overheid op het gebied van klimaat en noodsteun. De campagne wordt internationaal online uitgerold en in Nederland ook op televisie.

Maud Pinckers, head of marketing bij Triodos Bank, zegt: 'De campagne doet een appèl op de samenleving als geheel om de economie opnieuw uit te vinden. We maken mensen bewust van hun eigen, cruciale rol bij het maken van radicaal andere keuzes. Tegelijkertijd bieden we online inspiratie hoe de economie van straks er uit kan zien.'

Jurian van der Hoeven, cultural strategy planner bij Dawn, voegt toe: 'Merken zijn op hun sterkst als ze consistent en authentiek zijn. Zeker in roerige tijden. We spelen daarom -als vanouds- vanuit de missie van de bank in op de tijdsgeest. We verkopen dan ook nooit producten, maar delen altijd onze visie.'Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken