Storyboard lanceert nieuwe bureaupropositie

Storyboard lanceert nieuwe bureaupropositie
  • Bureaus
  • 28 apr 2021 @ 11:09
  • Link
  • Lucas Boon
    Lucas Boon

    redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Strategie

Storyboard lanceert zijn nieuwe bureaupropositie, onder de noemer 'unlock the next level of influencer marketing'. De propositie betekent een volgende stap in de professionalisering van het vakgebied, aldus het influencer marketingbureau zelf.

Martijn de Kemp, CEO van Storyboard, zegt: ' Niet langer wordt invloed bepaald door alleen bereik of engagement, talenten worden vanaf nu vooraf gevalideerd door consumentenonderzoek. We ontwikkelen al jaren campagnes waarin talent centraal staat. Er is de laatste tijd een stereotypering rondom de term 'influencer' ontstaan, waarin wij ons niet altijd herkennen. Likes, followers en selfies maken je nog niet tot een autoriteit. Het creëren van daadwerkelijke invloed, waar de term eigenlijk voor staat, is waar wij ons op richten.'

Storyboard voorspelt dat influencer marketing op korte termijn radicaal gaat veranderen. 'Het human billboarding-model op social media is eindigt. Adverteerders verwachten een meer strategische aanpak als het gaat om influencer-samenwerkingen en een hoger rendement', aldus De Kemp. Als antwoord hierop creëert het bureau samen met een aantal consumentenonderzoekpanels een nieuwe dataset die betrekking heeft op het Nederlandse influencer-landschap. Kemp: 'We onderzoeken de culturele impact van autoriteiten binnen specifieke interessegebieden. Ook valideren we in welke mate er sprake is van invloed op business KPI's als koopintentie. Kortom, we bouwen een geheel nieuwe dataset die we op termijn ook openstellen voor marketeers.'

Business units

Storyboard lanceert tevens twee nieuwe business units om merken en talent te helpen met hun professionalisering. Voor adverteerders richt het bureau een Talent Consultancytak op, die merken moet ondersteunen bij het creëren van 'meer effectieve, lange termijn talent-strategieën'. Ook presenteert het bureau een zogenoemd Talent Incubator-programma, waarmee talent wordt begeleid op het gebied van nieuwe businessmodellen en ondernemerschap. Met de nieuwe business units hoopt Storyboard een centrale rol te spelen tussen talenten en merken en bij te dragen aan de verdere professionalisering van de markt.

Lucas Boon

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken