Jumbo zet tanden in verbeteren ontbijtproducten

Jumbo zet tanden in verbeteren ontbijtproducten
 • Food-en-retail
 • 4 sep 2019 @ 08:53
 • 11239 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingFood

Jumbo heeft haar assortiment ontbijtproducten verbeterd en breidt dit ook steeds verder uit. Zo is het ontbijtgranen assortiment sterk in suiker teruggebracht en bevat de lijn op jaarbasis 100.000 kilogram minder suiker, scheelt de reductie in de Jumbo Extra Jam 60.000 kilo suiker per jaar én is het assortiment brood verbeterd, wordt trots gemeld.

Nu veel Nederlanders na de vakantie weer met school zijn begonnen of aan het werk gaan, wil Jumbo haar klanten helpen om de dag te beginnen met een lekker en goed ontbijt en biedt met deze stappen een makkelijke en uitgebreide keuze. 

In het ontbijtgranen assortiment zijn de enorme suikerreducties doorgevoerd met behoud van smaak. Zo bevatten diverse varianten Jumbo Special Flakes tot wel 90% minder suiker en is de hoeveelheid suiker in Jumbo Vier Noten Crunchy Muesli meer dan gehalveerd. Ook de vernieuwde ontbijtgranen voor kinderen, zoals Honing Rings, Choco Chips en Choco Rings, bevatten nu een derde minder suiker. Het assortiment wordt verder uitgebreid met tien nieuwe producten waaronder chia- en lijnzaad, cacoa-nibs, notenmixen en kokossnippers.
 
Meer vezels, smakelijk beleg
Naast suikerreductie in ontbijtgranen, heeft Jumbo ook het assortiment brood verbeterd door meer aandacht te geven aan vezels. Zo zijn alle donkere broden van Jumbo nu gemaakt van 100% volkorenmeel en zijn ook alle broodverpakkingen aangepast. Klanten zien in één oogopslag of het voorverpakte brood wit, bruin, volkoren of gevuld is en met de vezelmeter is het meteen duidelijk hoeveel vezels het brood bevat. En bij lekker brood hoort ook smakelijk beleg, zoals Jumbo 100% Pindakaas en Jumbo Extra Jam. De pure pindakaas bevat alleen maar pinda’s, geen andere toevoegingen en past binnen de Schijf van Vijf. De 100% Pindakaas lijn bestaat uit 3 soorten, glad, met stukjes en met grove stukjes, en een variant 100% noten & pindakaas.
 
Helpen bij gezonde keuze
Olaf de Boer, directeur Commercie van Jumbo, vertelt: 'We zien dat klanten steeds vaker een gezonde, bewuste keuze willen maken, maar dit niet altijd makkelijk vinden. Ook voor hun ontbijt. Daarom helpen wij onze klanten op meerdere manieren. Door zowel ons huismerk steeds gezonder te maken en producten toe te voegen die binnen de Schijf van Vijf passen. Lekker en gezond eten hoeft immers niet ingewikkeld of duur te zijn.'
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken