Jumbo opent in Bergen op Zoom zeventiende thuisbezorglocatie

Jumbo opent in Bergen op Zoom zeventiende thuisbezorglocatie
 • Food-en-retail
 • 25 okt 2022 @ 08:56
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • DoelgroepenFood

Vanuit de nieuwe, zeventiende thuisbezorghub van Jumbo aan de Edisonlaan 15 te Bergen op Zoom, zullen online bestelde boodschappen via Jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd worden bij klanten in de regio Brabant Zuidwest en het zuiden van Zuid Holland.

Daarmee vergroot Jumbo haar online bezorgcapaciteit in en rondom plaatsen als Roosendaal, Bergen op Zoom, Hoogerheide, Tholen, St. Annaland en Middelharnis aanzienlijk. Door de nieuwe hub kunnen nog meer klanten bediend worden en hebben klanten meer keuze uit verschillende bezorgmomenten.

De online bestellingen op Jumbo.com en de Jumbo app zullen via het e‑fulfilmentcenter in Bleiswijk geleverd worden bij de nieuwe hub in Bergen op Zoom. Vervolgens vinden de boodschappen vanuit hier – en niet langer via de winkels of een andere hub – hun weg rechtstreeks naar klanten thuis of op het werk. Door de opening van deze nieuwe hub kunnen zij bovendien kiezen uit meer en kortere bezorgmomenten. De nieuwe hub van zo’n 1300 m2 vloeroppervlakte wordt vanaf vandaag ingezet om delen van het bezorggebied van de al actieve hubs in Middelburg en Breda over te nemen. Naar verloop van tijd wordt het aantal plaatsen uitgebreid. Jumbo start in de regio met circa 10 bussen en naar verwachting zal dit doorgroeien tot zo’n 40 bezorgbussen die direct naar klanten in Brabant‑Zuidwest en het zuiden van Zuid‑Holland rijden om hun online bestelde boodschappen te bezorgen.

Uitbreiding online bezorgcapaciteit
'De nieuwe hub in Bergen op Zoom is een antwoord op de toenemende vraag naar online boodschappen doen. Steeds meer klanten, zowel particulier als zakelijk, ontdekken de voordelen van bezorging', vertelt Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. 'Om de boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, heeft Jumbo de afgelopen jaren meerdere thuisbezorglocaties in Nederland geopend. Met een bezorghub is de capaciteit nog beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Ook worden hierdoor minder kilometers gemaakt dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op onze CO2‑uitstoot. Uiteraard kunnen online klanten van Jumbo bij het bezorgen dezelfde goede service verwachten als in onze winkels.'

Verdere uitbreiding
Jumbo heeft naast de nieuwe hub in Bergen op Zoom nog hubs in Eindhoven, Dordrecht, Zwolle, Heerenveen, Maastricht, Amsterdam, ’s‑Hertogenbosch, Middelburg, Utrecht, Breda, Heerhugowaard, Bemmel, Hengelo, Groningen en Deventer. Begin 2021 werd een nieuw e‑fulfilmentcenter in Bleiswijk in gebruik genomen, dat tevens functioneert als hub. Om te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar thuisbezorging, staat het vergroten van de online bezorgcapaciteit door verdere uitbreiding met hubs hoog op de agenda. Hiermee zorgt Jumbo voor een steeds sterker omnichannel aanbod voor haar klanten.

Nieuwe medewerkers
Voor de stapsgewijze uitbreiding van het bezorggebied van hub Bergen op Zoom, zegt Jumbo nog op zoek te zijn naar bezorgers die de boodschappen bij de klanten kunnen bezorgen. Meer informatie is te vinden via jobs.jumbo.com.
(PvWK)

Foto boven: De nieuwe thuisbezorglocatie in Bergen op Zoom werd vandaag feestelijk geopend door directeur Supply Chain Karel de Jong samen met het Jumbo Online team in Bergen op Zoom.

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken