Boomermagazine: ‘Natuurlijk relativeren we onszelf’

Boomermagazine: ‘Natuurlijk relativeren we onszelf’
 • Media
 • 6 mrt 2020 @ 12:01
 • 18481 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • MakersUitgeversUitgeefstrategieDoelgroep

Media Investerings- en Management Maatschappij (MIMM) lanceert Boomermagazine, gericht op de babyboomgeneratie. De eerste content verschijnt dit weekend online, een printeditie komt uit in september. We belden even met uitgever Hans van Brussel.

Op een nog ietwat kale website introduceert Boomermagazine zichzelf. 'Soms is het gewoon genoeg geweest. Natuurlijk, wij boomers (geboren tussen 1945-1960, red.) bevochten ooit alles waar de generatie voor ons voor stond. Nu hebben wíj het gedaan, volgens de millennials. Wij, hun ouders, zijn schuldig aan hun woningnood, tijdelijke contracten en slechte pensioenvooruitzichten.' De hoogste tijd om die verwende millennials eens uit te leggen hoe het echt zit, vindt Boomermagazine. De formule is ironisch en feitelijk tegelijk, met als rode draad de vraag aan de jongeren: zou je met ons willen ruilen? Aardig aan Boomermagazine is dat het ook zichzelf de maat durft te nemen. Op de website lezen wij: 'Gaan we onszelf relativeren? Beslist. Gaan we ook cynisch over onszelf doen? Absoluut. Gaan we om onszelf lachen? Dat kan niet anders.'

Vanaf dit weekend verschijnt er op boomer-magazine.nl meerdere malen per week nieuwe content online. Het eerste tijdschrift ligt in september 2020 in de winkels. Auteurs van de nieuwe titel komen uit de links-elitaire hoek, denk aan Theodor Holman en Gijs van de Westelaken. Hans van Brussel, eigenaar van Media Investerings- en Management Maatschappij, is bedenker en uitgever van de nieuwe titel.

Geen badkamer

Ondergetekende (millennial) belde even met boomer Van Brussel (67). ‘De eerste tien jaren van mijn leven had ik geen badkamer. Denk maar niet dat mijn kinderen zich daar iets bij kunnen voorstellen.’ Van Brussel heeft een lange staat van dienst in de Nederlandse journalistiek. Zo was hij in de jaren '80 en '90 als auteur (onder pseudoniem Dr. Doom) en later uitgever verbonden aan het roemruchte opinietijdschrift HP/De Tijd. Hij is tevens eigenaar van het feministisch maandblad Opzij. Tegenwoordig is hij als benoemd eigenaar van uitgeverij Media Investerings en Management Maatschappij (MIMM), waar hij vorig jaar het veelbesproken eenmalige Pinda mee uitgaf. En nu is het dus tijd voor een nieuwe titel: Boomermagazine.

Met Betapress heeft Van Brussel wederom een distributieovereenkomst gesloten. Op de vraag of het hier -net als bij Pinda- gaat om een eenmalige titel, zegt hij: ‘Dat hangt er vanaf. Ik verwacht wel een succes eigenlijk, ook gezien de bekende journalisten die meeschrijven. Met de ervaringen van Pinda denk ik ieder geval aan een eerste uitzet van 40.000 stuks met inschakeling van 3.500 verkooppunten.’

Beeld afkomstig van website Boomermagazine.

Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken