[Interview] CultureRoad verrijkt digital marketing met 360 graden video

 • Online
 • 23 apr 2018 @ 09:40
 • Link
 • Wout Maas
  Wout Maas

  redacteur MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • VideoInterview

Caspar Steinebach en Rik Brinks van het ‘avontuurlijke reisbureau’ CultureRoad zetten voor het eerst 360 graden video in tijdens de groepsreis die zij aan het eind van deze maand organiseren. Hiervoor werken zij samen met videobedrijf 87seconds.

Op welke doelgroepen richten jullie je?
Wij richten ons op de avontuurlijke reiziger/backpacker. Het zijn mensen die vaak al veel van de wereld hebben gezien, of juist opzoek zijn naar het grote onbekende.

Welke marketingkanalen zet CultureRoad in? En komt er ook een campagne aan?
Google (SEA, SEO), Social media (Facebook / Instagram), e-mailmarketing en nu dus ook video! Door onze eigen ervaring in online marketing hebben we al een redelijke rugzak om alles te kunnen opzetten. Daarnaast zoeken we ook altijd verder naar interessante samenwerkingen, zoals nu met 87Seconds, een jonge dynamisch multimediabedrijf die in een korte tijd zijn sporen heeft weten te verdienen op dit gebied. Door als eerste reisbureau 360-video in te zetten gaan we een totaal nieuwe kant op met digital marketing in de reisbranche. Je kan je reis al vanuit je luie stoel ervaren voordat je zelf de grote stap maakt. Iets wat voor onze bestemmingen sowieso een toegevoegde waarde is. We zien vaak dat de reisbranche weinig mee gaat met nieuwe digital marketingontwikkelingen, terwijl er juist zoveel te halen valt. Meer mensen gaan op vakantie, en geven meer uit. Door de samenwerking 87Seconds kunnen we nu mensen een totaal nieuwe ervaring geven. 

Hoe garanderen jullie de veiligheid van de mensen die via jullie reizen?
100% garantie kan je nooit geven, voor welke bestemming dan ook. Maar je kan er zoveel mogelijk aan doen om het zo veilig mogelijk te krijgen. Lokale gidsen/Westerse gidsen, niet opvallen, verdiepen in de cultuur en vooral met een open-mind er heen reizen. Onze reizen zijn niet de standaard reizen, maar we beloven wel iedereen een unieke ervaring te geven. Vaak hebben onze bestemmingen last van een bepaald vooroordeel, met onze reizen proberen we deze vooroordelen weg te halen. Ga zelf kijken op de plek en vorm daarop je eigen mening, en niet enkel van wat je ziet in de media.

Zijn er concurrenten of is de propositie uniek?
Alleen op het gebied van Noord-Korea reizen hebben we enkele concurrenten, maar verder zijn wij redelijk uniek in onze branche.

Hoe is het idee ontstaan om 360-video's te gaan maken? En via welke kanalen worden deze tzt weggezet?
Door veel rond te kijken naar de ontwikkelingen in de digitale marketing. Nadat we in gesprek erover kwamen met Maarten van der Weijden van 87seconds was het plan al snel beklonken. Zij hebben de kennis en tools voor 360-video, wij hebben de bestemmingen. Hij wil graag meer mensen laten kennismaken met 360 en wij willen graag mensen laten zien dat onze bestemmingen echt niet zo eng zijn allemaal.

Wat is de doelstelling voor 2018?
Onze samenwerking met 87seconds voortzetten en de reizen verder uitbreiden. Irak is voor ons daarbij een belangrijke eerste stap. We zullen nooit een mega groot bedrijf worden, daarvoor zijn onze bestemmingen te uniek, maar we kunnen wel de belangrijkste en grootste worden in de branche.

Fotobijschrift: Caspar Steinebach en Rik Brinks


Wout Maas

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken