[column] 50 quick fixes om je onsite seo te verbeteren

[column] 50 quick fixes om je onsite seo te verbeteren
 • Online
 • 8 mei 2020 @ 09:59
 • Link
 • Maarten Vermeulen
  Maarten Vermeulen

  Eigenaar en SEO-ninja
  Pingwin Online Marketing
 • Zoekmachine

Het internet staat bol van de tips & tricks om je vindbaarheid te verbeteren. Veel daarvan zijn prima, maar de ontwikkelingen en updates in Google volgen elkaar razendsnel op.

Daardoor zien veel mensen en bedrijven door de bomen het bos vaak niet meer en werken ze soms met achterhaalde strategieën.
Deze handige infographic kwam ik kort geleden tegen op de site van Digital Ducats. Het is een handig overzicht met praktische tips en actuele strategieën die je meteen door kunt voeren.
Hieronder twee van mijn favorieten - en tevens de belangrijkste rankingfactoren - met een korte uitleg:

Schrijf zoekwoordrijke content

Voor je zonder gestructureerd plan content gaat schrijven en produceren - wat heel veel bedrijven doen - zorg dan als eerste dat alle zoektermen/clusters waar je je op richt duidelijk ingedeeld zijn bij specifieke landingspagina’s. Zo weet je precies waar je elke pagina over gaat schrijven en welke zoekwoorden daar op terug moeten komen op de juiste plekken.
Als je dat goed hebt uitgedacht kun je content gaan produceren. Probeer daarbij zoveel mogelijk gerelateerde zoektermen en synoniemen te hanteren en zorg ervoor dat je in de tekst antwoord geeft op de meest gestelde vragen van je doelgroep.

Inbound en outbound links

Laten we het maar meteen over de tweede belangrijkste rankingfactor hebben die er naast content is: linkjes.
Inbound links: zorg voor een divers en natuurlijk linkprofiel, bloglinks, socialmedialinks, een diverse spreiding van anchor teksten, follow en no follow-links, et cetera. Als je hier zelf geen expert in bent, laat je dan bijstaan door een partij zich bewezen heeft op dit gebied.
Linkbuilding is namelijk een zeer krachtige tool voor je vindbaarheid, maar verkeerd uitgevoerd kan het ook heel erg fout gaan en in het ergste geval leiden tot een penalty.
Interne links: het gebruik van interne links heeft twee hoofddoelen. Het zorgt er voor dat bezoekers binnen je site door kunnen klikken naar andere onderwerpen en pagina’s en daarnaast zorgen interne links er voor dat de seo-juice/-waarde in je site rondgestuurd wordt, waardoor je pagina’s afzonderlijk sterker worden en beter zullen ranken in Google.

Deze column is geschreven door Maarten Vermeulen van Pingwin Web design & Online Marketing.

Maarten Vermeulen

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken