Ronald van Zetten verrassende tweede keynote NMD19

Ronald van Zetten verrassende tweede keynote NMD19
 • B2b
 • 8 mrt 2019 @ 08:00
 • 27674 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Geen tag

(Her)oprichter Vroom & Dreesman Ronald van Zetten spreekt op donderdag 20 juni tijdens de 3e editie van Nima MarketingDay. Hij is de tweede keynote naast ‘Digital Darwinist’ Tom Goodwin (auteur, columnist van Marketingweek en Head of Innovation Zenith Media).

Ronald van Zetten wordt de verrassende tweede Key Note tijdens NIMA Marketing Day, op 20 juni in De Fabrique in Utrecht. Dat is deze week bekend geworden, nadat eerder Tom Goodwin was aangekondigd als key note. Van Zetten zal NMD19 afsluiten. De flamboyante ex-HEMA-baas zal onder meer spreken over de spectaculaire doorstart van Neerlands retail-icoon V&D, maar zal ook uitgebreid stilstaan bij zijn eigen marketinghelden.

Nima-voorzitter Martin Huisman ziet in Van Zetten een prachtige afsluiter: ‘De dag wordt gedragen door de tientallen marketeers die op het podium zullen vertellen over hun praktijkervaring in marketing, maar we hebben inmiddels ook een reputatie van een prettige en liefst controversiële spreker vóór en spreker ná. We kennen Ronald als een openhartige spreker met een scherpe blik die zijn irritaties maar ook zijn fascinaties niet onder stoelen of banken steekt. Een rasondernemer met een marketeershart van wie we kunnen leren en hopelijk een beetje mogen lachen.’

Alle marketingprijzen

Van Zetten heeft een cv waarop bijna de hele naoorlogse retailgeschiedenis van grote merken in Nederland is vastgelegd. Hij vervulde directiefuncties bij Super, DA, Hema België, Praxis, Albert Heijn, was van 2003 tot 2015 CEO van Hema en hielp het bedrijf met internationale expansie en formule-ontwikkeling succesvol door de crisis die verschillende grote winkelbedrijven in die tijd de kop kostte. In zijn tijd bij Hema won het bedrijf bijna alle marketingprijzen die er te winnen waren: van Marketingcompany of the Year tot Gouden Effies, SAN Accenten en SpinAwards. In 2015 werd hij zelfstandig ondernemer en richtte Retail Expert Network op, een adviesbureau voor strategieontwikkeling en implementatie binnen retail. In 2016 acquireerde hij samen met Roland Kahn en Jaco Scheffers de merkrechten en databases van het failliet verklaarde Vroom en Dreesmann. In 2018 trad ook Alexander van Slooten toe als aandeelhouder en startte VD.nl.

Nima Marketing Day wordt dit jaar voor de 3e maal georganiseerd door beroepsvereniging Nima en vakmediauitgever BBP Media, dat naast verschillende marketingevents ook MarketingTribune, Marketingfacts en Twinkle uitgeeft. Op de dag - die gratis toegankelijk is voor Nima Members - spreken marketeers in 15 verschillende tracks met evenzovele zalen openhartig over hun weerbarstige marketingpraktijk. De dag wordt afgesloten met een feestelijke borrel om de langste dag van het jaar te begroeten.

Aanstaande dinsdag 12 maart wordt de eerste lijst sprekers en bedrijven bekend gemaakt die komen spreken op NMD19.

Kijk hier voor meer informatie over inschrijven en tickets.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken