Amsterdammer serveert duurste hamburger in Singapore

Amsterdammer serveert duurste hamburger in Singapore
 • Food-en-retail
 • 11 okt 2019 @ 08:02
 • 10367 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodMarketing

Amsterdams restaurant Lombardo’s breidt uit naar Zuidoost-Azië. Het hamburgerrestaurant, opgericht door chefkok Martijn Verdonk en gevestigd op de Nieuwe Spiegelstraat Amsterdam, opent vandaag op 11 oktober 2019 zijn deuren in Singapore. Met iets bijzonders.

Startende ondernemer Evelyn Yim gaat de franchiseformule van het Lombardo’s Burger restaurant uitrollen. De start van Lombardo’s wordt feestelijk gevierd met een speciale burger: de duurste burger van Singapore, met onder andere 24-karaats goud en 100% Japans wagyu-rundvlees.

De ondernemende chef Verdonk startte Lombardo’s in 2010 met slechts twee hamburgers op de kaart. Sindsdien is het menu uitgebreid met vijftien andere favorieten en verkoopt de zaak met gemak 250 hamburgers op een doordeweekse middag. Lombardo’s onderscheidt zich van concurrenten door de hoge kwaliteit van de ingrediënten en de zelfgemaakte sauzen, volgens geheim recept. Tijdens een vakantie in Amsterdam werd Yim zo enthousiast over de burgers van Lombardo’s dat ze besloot het hamburgerconcept mee naar huis te nemen. 

Singaporese eetcultuur
Yim licht haar keuze om Lombardo’s te starten in Singapore toe: 'Toen ik voor het eerst een hap nam van de BBQ Pulled Pork Burger van Lombardo’s wist ik het direct: dit is de lekkerste burger die ik ooit heb gegeten. Ik kan niet wachten om mijn landgenoten straks kennis te laten maken met Lombardo’s.' Ook Verdonk is ervan overtuigd dat de burgers in Singapore straks minstens zo in de smaak vallen als in Nederland. 'Ik weet dat de Singaporezen hun eten heel erg serieus nemen, de eetcultuur daar is enorm. En ik ben er van overtuigd dat ze een lekkere hamburger zullen herkennen als ze er één proeven.'

Duurste burger van Singapore
Lombardo’s Singapore opent vandaag, op 11 oktober 2019 officieel haar deuren met een brede selectie van de vaste Nederlandse hamburgers en een volledige bar met bier van de tap. Maar dat is niet het enige: tijdens de opening wordt de duurste burger van Singapore geserveerd. Deze burger, bereid door Verdonk zelf, is bedekt met een laag 24-karaats goud en bevat ingrediënten van premium kwaliteit zoals 100% Japans Wagyu-rundvlees (200 gram), foie gras, sjalotjes gestoofd in champagne, in boter gepocheerde kreeftenstaart, verse Italiaanse truffel, een pittige compote van rode kool en als afsluiter kaviaar. De burger is slechts 10 dagen verkrijgbaar en kost $250,-. De opbrengsten van deze speciale burger doneert Lombardo’s aan The Children’s Charities Association of Singapore. 'We willen onze relatie met de Singaporezen beginnen door ze eerst iets terug te geven', aldus Verdonk.

Het is niet de eerste keer dat Verdonk een bijzondere burger maakte en de opbrengsten schonk aan een goed doel. In 2010 verkocht hij al de duurste burger van Nederland in Lombardo’s, eveneens met onder andere eetbaar bladgoud, wagyu-rundvlees en truffel. De opbrengst kwam destijds ten goede aan de nachtopvang voor daklozen in Amsterdam. 
(PvWK)


Amsterdams burgerrestaurant Lombardo’s opent een vestiging in Singapore. Tijdens de feestelijke opening op 11 oktober wordt een wel heel bijzondere burger geserveerd: de duurste burger van Singapore, met onder andere een laag 24-karaats goud, 100% wagyu-rundvlees en foie gras voor $250,-. De opbrengsten worden gedoneerd aan The Children’s Charities Association of Singapore.

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken