Pieper Paradijs moet bij jongeren aardappelliefde genereren

Pieper Paradijs moet bij jongeren aardappelliefde genereren
 • Food-en-retail
 • 13 okt 2022 @ 10:32
 • Link
 • Ryan Baij
  Ryan Baij

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • FoodCustomer Experience

In het Pieper Paradijs op Utrecht Centraal station moeten jongeren worden getriggerd door de mogelijkheden van aardappelen in de keuken.

Initiatiefnemer is Aldi, in samenwerking met social bureau Blauw Gras. De supermarkt wil jongeren bewust maken van de oer-Hollandse aardappel. Gys de Jong, category manager AGF bij Aldi in Nederland legt uit: ‘De aardappel is een echt Hollands najaarsproduct, maar hij valt niet meer zo in de smaak bij de jongeren. Wij willen hem weer hip maken. Het is onderdeel van onze tweede AGF-campagne. Naast de aardappel wordt daarom ook het herfstfruit getoond.’

Het Pieper Paradijs staat op Utrecht Centraal, het grootste station van Nederland, waar dagelijks duizenden reizigers langslopen. Bij een korte wandeling door het Pieper Paradijs komen de bezoekers eerst de gerechtjes tegen: de 15 Hour Potato met rozemarijn-mayonaise, de Crispy Smashed Potato met boerenkooldip en Aldi’s eigen Hutsbal geserveerd met appelmoes met gekarameliseerde ui. Die eerste twee zijn overigens ontstaan uit TikTok-rages. De derde is door Aldi zelf verzonnen.

Na deze snacks kan je een rondje lopen langs het bad vol herfstfruit, Aldi's eigen winkelwagen (ja, de ster uit de reclame!), verlicht in Aldi-kleuren en de friettroon, waar bezoekers een foto kunnen maken. De bedoeling is om te laten zien wat er allemaal met aardappel mogelijk is. Op de socials moet de aardappel genoemd gaan worden onder de hashtag #pieperparadijs. Mensen kunnen daar ook hun mening kwijt over de gerechten.

'Die lopen overigens wel erg uiteen.' zo vertelt Wolter Bentinck, social media manager bij Aldi in Nederland. ‘We kregen zeker op onze eigen hutsbal veel reacties. Van ‘geweldig, fenomenaal’ tot ‘wie bedenkt er nou weer zoiets’. In het Pieper Paradijs zijn de bezoekers voornamelijk positief. Het hoort er allemaal bij. De hutsbal werd al eerder op social media aangekondigd tijdens het Leids Ontzet en is dus nu in de pop-up store te krijgen. Of het product ook de winkel gaat halen is nog niet bekend.’

Op de openingsdag (12 oktober) is de pieper experience van 12.00 tot 20.00 uur geopend. Donderdag 13 tot en met zaterdag 22 oktober zijn de openingstijden van 08.00 tot 20.00 uur. Op de laatste dag kunnen bezoekers tussen 08.00 en 13.00 uur terecht bij het Pieper Paradijs.

 
Ryan Baij

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken